FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Μπαλιούκου στην Τράπεζα Πειραιώς για το υποκατάστημα της Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 25-06-2020 | Συντάκτης:

Παρέμβαση από τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για να αποτραπεί το «λουκέτο»

Την αναθεώρηση της απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα της Ανδρίτσαινας ζητά με επιστολή του προς τη διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος και προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπαλιούκος, η κατάργηση του υποκαστήματος νεκρώνει μια ιστορική περιοχή που έχει προσφέρει πολλά στη χώρα και αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την εμπορική κίνηση και την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών, αφού οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις επιβάλλουν πλέον η όποια προμήθεια άνω τω 500 ευρώ να αποδεικνύεται με τραπεζικό έμβασμα.

«Το συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς τον ΕπικούριοΑπόλωνα, κυρίως μετά τη βελτίωση του οδικού άξονα Αρχαία Ολυμπία-Ανδρίτσαινα-Επικούριο και τη σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με τον ναό, θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών», προσθέτει.

Παράλληλα, ο δήμαρχος τονίζει ότι αυτή η απόφαση έρχεται σε συνέχεια των καταργήσεων των υπολοίπων υπηρεσιών (ΔΟΥ, Ειρηνοδικείο κλπ) και διογκώνει τα συσσωρευμένα προβλήματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως οι υπερήλικες και οι συνταξιούχο, αφού θα πρέπει να διανύουν αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων  για την εξυπηρέτησή τους, σε ένα οδικό δίκτυο εγκαταλελειμμένο και επισφαλές.

«Διαταράσσεται μια συνεργασία του δήμου μας, των νομικών μας προσώπων, της δημοτικής μας επιχείρησης, της Αναπτυξιακής μας Εταιρεία με την τράπεζά σας που έχει ξεκινήσει και συνεχώς διευρύνεται. Άλλωστε η κοινωνία της Ανδρίτσαινας είχε προσφέρει χώρο στην τότε Αγροτική Τράπεζα και διαθέτει ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις μειώνοντας σημαντικά τις λειτουργικές δαπάνες. Είναι στις προθέσεις μας να αναληφθούν δαπάνες ηλεκτροδότησης, θέρμανσης, τηλεπικοινωνιών, καθαρισμού κλπ από τον δήμο μας, τον εμπορικό μας σύλλογο και τους φορείς της περιοχής μας. Αξίζει λοιπόν να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και κατ’ ελάχιστον να εγκρίνετε τη λειτουργία της Τράπεζας κάθε Παρασκευή και κατά την ημέρα καταβολής των συντάξεων», επισημαίνει στην επιστολή του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος