FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Δ. Μεσσαλά στην Υφ. Παιδείας: Ζητά έγκριση των τμημάτων προσανατολισμού σε Βούναργο και Καράτουλα

Ημερομηνία: 02-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την επανεξέταση της στάσης του Υπουργείου Παιδείας και με νέα απόφαση του, να εγκρίνει τα τμήματα προσανατολισμού στα Λύκεια Βουνάργου και Καράτουλα που ως ολιγομελή δεν εγκρίθηκαν παρά τη θετική εισήγηση της Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ζητά ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύργου με επιστολή του προς την Υφυπουργό Παιδείας.

“Η εν λόγω απόφαση σας προκάλεσε την δικαιολογημένη έντονη αντίδραση των μαθητών και των οικογενειών τους αλλά και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, αφού ελήφθη στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή της μαθητικής ζωής τους, αφού καλούνται να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον και να φοιτήσουν μακριά από τις οικίες τους, κάνοντας διαδρομές δεκάδων χιλιομέτρων για να πάνε σχολείο αφού και τα δύο (2 ) Λύκεια βρίσκονται στην περιφέρεια του Δήμου Πύργου ( πρώην δήμοι Ιάρδανου και Ώλενας αντίστοιχα).

Το ζήτημα της επιλογής ομάδας προσανατολισμού στα Λύκεια θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών που τα δηλώνουν. Η επιλογή ομάδας προσανατολισμού είναι απαράδεκτο να οδηγείται « στην κλίνη του Προκρούστη» . Είναι μια επιλογή που ενδέχεται να καθορίσει το μέλλον των μαθητών, προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό.

Οφείλει, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει την στάση του και με νέα απόφαση σας να εγκριθούν τα ανωτέρω τμήματα προσανατολισμού στα Λύκεια Βουνάργου και Καράτουλα”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος