FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή κατοίκων για παράδρομο στο Κουρτέσι

Ημερομηνία: 20-10-2023 | Συντάκτης:

-Κατατέθηκε σχετική αναφορά στη Βουλή από τον Καλαματιανό

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν κάτοικοι του Κουρτεσίου προς το υπουργείο Υποδομών σχετικά με την αλλαγή που έγινε στην κυκλοφορία ενός παράδρομου παράλληλα με τη Νέα Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, ο συγκεκριμένος δρόμος λειτουργούσε εδώ και πενήντα χρόνια με διπλή κατεύθυνση αλλά πριν από δεκαπέντε ημέρες μονοδρομήθηκε, και επισημαίνουν ότι δημιουργήθηκε με κτήματα που ανήκαν στους κατοίκους της περιοχής και τα οποία περιήλθαν στο Ελληνικό Δημόσιο με αναγκαστική απαλλοτρίωση και με σκοπό να έχουν πρόσβαση όλοι στο κέντρο του χωριού, στην Εκκλησία, στο δημοτικό σχολείο και στο κοιμητήριο του χωριού.

«Κατόπιν τούτου, για να πάμε προς Λεχαινά, Αμαλιάδα και Πύργο, πρέπει με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να πάμε στη Βάρδα και να επιστρέψουμε διασχίζοντας το κέντρο της κωμόπολης. Θεωρούμε πρωτόγνωρη και πέρα από κάθε λογική την ταλαιπωρία στην οποία καθημερινά υποβαλλόμαστε. Φανταστείτε να πεθάνει κάποιος και να χρειαστεί να γίνει η τελευταία του βόλτα πριν από την ταφή στο Κοιμητήριο του χωριού», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή του και ζητούν από το υπουργείο Υποδομών να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημά τους είτε με τη δημιουργία κόμβου είτε με την επαναφορά του δρόμου στην προηγούμενη κατάσταση.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα κατέθεσε αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος τονίζει πως έχει δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό η πρόσβαση πολλών κατοίκων στην κατοικία τους, στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις τους, ακόμα και στο κέντρο του Κουρτεσίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot