FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Επιμελητηρίου Ηλείας στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης: Να προτιμηθούν οι τοπικές επιχειρήσεις για τις ανάγκες των Δομών φιλοξενίας

Ημερομηνία: 21-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επιστολή στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) απέστειλε το Επιμελητήριο Ηλείας, προτείνοντας να επιλέξουν τις τοπικές επιχειρήσεις για την τροφοδοσία αλλά και την διαμόρφωση των δομών φιλοξενίας προσφύγων που θα δημιουργηθούν σε χώρους της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας. Συγκεκριμένα, στην επιστολή που κοινοποιείται στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας επισημαίνεται: «Στο πλαίσιο της Εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του σοβαρού προσφυγικού προβλήματος, η Ιερή Μητρόπολη Ηλείας δια του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Ηλείας έθεσε στην διάθεση της Ελληνικής Πολιτείας 3 δομές για στέγαση Σύρων προσφύγων, δηλαδή στην Ιερά Μονή Κάτω Δίβρης, την Μονή Πορετσού και τμήμα των εγκαταστάσεων στην Αγία Φιλοθέη για στέγαση οικογενειών Σύρων προσφύγων.

Για να συνδράμουμε ως τοπική κοινωνία στην παραπάνω προσπάθεια, σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι πολλές επιχειρήσεις της Ηλείας έχουν την δυνατότητα να καλύψουν ανάγκες όπως η τροφοδοσία, ο εξοπλισμός και οι κατασκευές.

Προς τούτο θα ήταν χρήσιμο να προσφύγετε στις τοπικές επιχειρήσεις μέσω των δικών σας  διαδικασιών για την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων βάσει των προδιαγραφών που θα θέσετε.

Ως Επιμελητήριο είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε βοήθεια στην οργάνωση και διεκπεραίωση των παραπάνω συνεργειών με την επιχειρηματικότητα της Ηλείας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος