FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή δημάρχου Ζαχάρως προς την εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ»

Ημερομηνία: 31-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Αξιότιμε κε Διευθυντά, αναδημοσιεύσατε πρόσφατα στη στήλη “Scripta Manent” κείμενο σχετικά με την μετά από 25 χρόνια ανακίνηση της αξιοποίησης του Καϊάφα.

Όλα δείχνουν ότι ο συντάκτης, φανατικός υποστηρικτής του ΠΔ για τη δήθεν προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου, ενοχλήθηκε από την πιθανότητα να προκύψει κάτι θετικό για τους δημότες του δήμου Ζαχάρως και ολόκληρης της Ηλείας, ενώ τον αφήνει παγερά αδιάφορο η φτωχοποίηση της περιοχής και η μετανάστευση των νέων μας που φεύγουν μακριά από τα σπίτια τους για να επιβιώσουν.

Όσον αφορά τα έργα υποδομής του Καϊάφα ύψους 17 εκατ. ευρώ αξίζει να γίνει γνωστό ότι ο δήμος Ζαχάρως από την αρχή, προ του 2017, ούτε ενημερώθηκε ούτε εκλήθη να συμμετάσχει ούτε συμπεριελήφθη στον κατάλογο των αποδεκτών της τεχνικής μελέτης του έργου, η οποία κοινοποιήθηκε σε περισσότερους από 30 αποδέκτες. Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή παρακολουθούν τις εργασίες που εκτελούνται χωρίς να ενημερώνονται και χωρίς ποτέ να εκφράσουν οποιαδήποτε άποψη που θα μπορούσε να παρακωλύσει την ολοκλήρωση του έργου.

Εντύπωση προκαλεί στο κείμενο που αναδημοσιεύσατε ότι προβάλλεται η γνώμη πως ο δήμαρχος δεν πρέπει να πει όχι… ακόμα και όταν οφείλει να προστατεύσει τα δημοτικά συμφέροντα από δικαστικές διώξεις ή και αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Και από την άλλη όταν κάποτε υπάρξει ένταση για την υποστήριξη των συμφερόντων του Δήμου Ζαχάρως ο συντάκτης θεωρεί ότι θα πρέπει να σταματάει ο διάλογος μεταξύ ανθρώπων που εκ της θέσεώς τους οφείλουν να διαλέγονται για τη διεκπεραίωση θεμάτων δημοσίου συμφέροντος λες και πρόκειται για αντιπαραθέσεις προσωπικού χαρακτήρα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο δήμαρχος αποφάσισε να αναμειχτεί στην τοπική πολιτική στην πιο δύσκολη περίοδο του δήμου Ζαχάρως. Σέβεται τις διαφορετικές απόψεις αλλά ο ίδιος αποφασίζει με ποιόν συνομιλεί και πότε για το καλό του τόπου. Η «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» για την αξιοποίηση του Καϊάφα είναι πολύ σοβαρός λόγος για να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Στέφανο Βλαστό. Η δουλειά του δημάρχου είναι όταν χρειάζεται να πιέζει και χρέος του να ευχαριστεί όλους αυτούς που βοηθούν από οποιαδήποτε θέση την ανάπτυξη του δήμου μας προς όφελος των δημοτών μας.

Η άρνηση στην πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, πριν δύο χρόνια, να αναλάβει ο δήμος το Παρά θιναλός και να το αναθέσει για δύο χρόνια σε επιχειρηματία δικαιώθηκε απολύτως, αφού μέχρι σήμερα είναι σε ισχύ η δικαστική απόφαση του Εφετείου Πατρών, η οποία σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ, απαγορεύει κάθε εργασία επισκευής του, μέχρι να κριθεί μετά από δύο αναβολές, στις 18 Φεβρουαρίου 2022. Άλλωστε και η ίδια η ΕΤΑΔ ως ιδιοκτήτρια, παρά την προτροπή του Δήμου μας δεν προχώρησε στην ενοικίασή του αφού η απαγόρευση της επισκευής του δεν επιτρέπει τη λειτουργία του, ενώ θα έμπλεκε η ίδια σε δικαστικές περιπέτειες και αγωγές αποζημίωσης τις οποίες επιμελώς απέφυγε ο δήμο μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ζαχάρως

Σ.Σ. Η «Πρωινή» επισημαίνει ότι δεν αναδημοσίευσε, αλλά … δημοσίευσε, το άρθρο του «συνεργάτη» της κ. Θεόδωρου Κόλλια, ως όφειλε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις του. Και η «Πρωινή» σέβεται τις διαφορετικές απόψεις, όπως και ο Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρει στην παραπάνω απάντηση. Αυτά, προς αποφυγή λανθασμένων ερμηνειών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος