FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολές στον Πρωθυπουργό για την Πειραιώς

Ημερομηνία: 09-07-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”138807″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Την παρέμβασή του για την αποτροπή των τραπεζικών «λουκέτων» ζητούν Μπαλιούκος και Μαρίνος
-Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο Μιχάλης Κατρίνης

[/vc_column_text][vc_column_text]Την ύστατη προσπάθεια για να αποτραπεί η κατάργηση των υποκαστημάτων της Πειραιώς σε Κρέστενα και Γαστούνη έκαναν οι δύο δήμαρχοι Σάκης Μπαλιούκος και Ανδρέας Μαρίνος, στέλνοντας επιστολές στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις οποίες αναλύουν τις επιπτώσεις που θα επιφέρει το «λουκέτο» στον τοπικό πληθυσμό.[/vc_column_text][vc_single_image image=”90675″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αναφέρει στην επιστολή του πως ο δήμος είναι ημιορεινός, με δύσκολο ανάγλυφο και τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των οικιστικών χώρων, αφού αρχίζει από το Ιόνιο και φτάνει ως τη Μεγαλόπολη, και προσθέτει ότι οι πολίτες των Κρεστένων είχαν θετική συμβολή στην ανέγερση του κτιρίου της πρώην Αγροτικής, την οποία έχει απορροφήσει η Πειραι΄ως.

«Ζητάμε την παρέμβασή σας ώστε να παραμείνει στον δήμο μας το ένα από τα δύο καταστήματα της Τράπεζως Πειραιώς. (…) Πώς θα εκπαιδευτεί ο δημότης των 75 ετών, που είναι και η πλειοψηφία των κατοίκων στην περιοχή, στις νέες τεχνολογίες. Σας παρακαλούμε να μην προστθεί ένα ακόμα μαρτύριο στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών μας με τη μετακίνησή τους σε απόσταση 100 χλμ για εξυπηρέτησή τους», αναφέρει ο κ. Μπαλιούκος.[/vc_column_text][vc_single_image image=”54353″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο δήμαρχος Πηνειού επισημαίνει πως το υποκατάστημα της Γαστούνης εξυπηρετεί χιλιάδες δημότες σε μια περιοχή κατεξοχήν αγροτική, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο ηλικιωμένοι και δεν μπορούν να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες, υπενθυμίζοντας ότι το κτίριο που στεγάζει την τράπεζα είναι ιδιόκτητο και δεν προκύπτει επιβάρυνση ενοικίου. Παράλληλα, ο κ. Μαρίνος επισημαίνει ότι μείωση του προσωπικού στα ΕΛΤΑ έχει αυξήσει τον όγκο των συναλλαγών στην τράπεζα, προσθέτοντας ότι στο άκουσμα της είδησης της κατάργησης, έχουν θορυβηθεί οι κάτοικοι αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής.

«Πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα υποκαταστήματα από την εποχή της, που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό επαγγελματιών κυρίως του πρωτογενους τομέα, από την κοινότητα Αρκουδίου μέχρι τη Σίμιζα και κοινότητες όμορων δήμων», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρίνος.[/vc_column_text][vc_single_image image=”96182″ img_size=”full”][vc_column_text]Το ζήτημα έθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη παρέμβασης της κυβέρνησης για την αναθεώρηση της παύσης λειτουργίας των δύο υποκαταστημάτων.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot