FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολές Νικολούτσου σε Πλακιωτάκη και Αντωνακόπουλο για την κρουαζιέρα

Ημερομηνία: 11-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Προτείνει σειρά μέτρων για την ασφάλεια του λιμένος Κατακόλου

Επιστολές στο υπουργείο Ναυτιλίας και στον δήμο Πύργου έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, με αφορμή την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου VENDAM στο Λιμένα Κατακόλου, όπου και θα παραμείνει για πέντε μήνες. Ο κ. Νικολούτσος ζήτησε από το υπουργό Γ. Πλακιωτάκη να ενεργοποιήσει τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας από τον COVID-19, προκειμένου να παραμείνει το λιμάνι ασφαλής προορισμός ώστε να δέχεται και άλλα κρουαζιερόπλοια στον κρίσιμο και ευαίσθητο αυτό τομέα του τουρισμου, και τον ενημέρωσε και για την επιστολή με τα προτεινόμενα μέτρα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου-Κατακόλου ώστε το λιμάνι να είναι επαρκώς προστατευμένο  για την πανδημία.

Τα προτεινόμενα μέτρα είναι η δημιουργία ειδικού χώρου βιομετρικού ελέγχου με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας με βάση τους κανόνες υγιεινής και Ασφάλειας που επιβάλλονται από τις τρέχουσες συνθήκες, χώρο ιατρείου στο λιμάνι με εξειδικευμένο προσωπικό, συνεργασία με τις εταιρίες κρουαζιέρας ώστε να υπάρχει γιατρός μέσα στο πλοίο και να γίνεται ένας πρώτος έλεγχος μέσα, επίσης να υπάρχει επικοινωνία με το τμήμα βιομετρικού ελέγχου στο λιμάνι, ειδικός εξοπλισμός για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και των λοιπών υπηρεσιών κατά την αποβίβαση και επιβίβαση των τουριστών απολυμαντικός μηχανοκίνητος εξοπλισμός πριν και μετά την αναχώρηση κάθε κρουαζιερόπλοιου εφαρμογή αυτών των μέτρων και των διαδικασιών και στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, την αυστηρή εφαρμογή του κώδικα isps για όλους τους εμπλεκόμενους, με την επισήμανση ότι όλα τα προαναφερθέντα θα ισχύουν και για όσους εκτελούν μεταφορικό έργο για προορισμούς εκτός λιμανιού.

Φωτογραφία Σπ. Χιόνης

«Προκειμένου να δημιουργήσουμε ασφαλείς οι προϋποθέσεις προσέγγισης και Υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, προτείνουμε την έγκαιρη λήψη των παραπάνω μέτρων, απαραίτητων για την ασφάλεια της υγείας των επιβατών των πληρωμάτων και των κατοίκων. Είναι οι πρώτες προτάσεις του Επιμελητηρίου και σας παρακαλούμε να εξετάσετε με ειδικούς για θέματα ασφάλειας και υγείας, ούτως ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των επισκεπτών μας. Η έγκαιρη υλοποίηση των μέτρων θα δώσει θετικό μήνυμα στις εταιρείες κρουαζιέρας και θα συμβάλει στον κατάλληλο προγραμματισμό των μελλοντικών αφίξεων όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν», επισήμανε ο κ. Νικολούτσος, σημειώνοντας ότι οι προτάσεις αυτές διατυπώθηκαν μετά την εισήγηση του μέλους του ΔΣ, Γιώργου Αναγνωστόπουλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος