FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη των «Οικολόγων Πράσινων» στον Δήμαρχο Πύργου

Ημερομηνία: 25-06-2021 | Συντάκτης:
-Παν. Αντωνακόπουλος: «Τα έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας απαιτούν λύσεις»

Τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο επισκέφτηκε την Πέμπτη (24/6) ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, Συνεκπρόσωπος των «Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ», στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί για την ανάδειξη θεμάτων πράσινης οικονομίας, βιώσιμων θέσεων εργασίας και περιβάλλοντος. Μαζί με τον κ. Πολιτόπουλο στη συνάντηση παρόντας ήταν κι ο Συντονιστής Δυτικής Ελλάδας του σχηματισμού Γιώργος Γουβιάς, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από όλα τα σχετικά θέματα, με αρκετά από αυτά ως γνωστόν, να ταλανίζουν και την περιοχή μας.

Όπως μεταξύ άλλων επεσήμανε ο Δήμαρχος: «Βρίσκεστε σε μια περιοχή που δυστυχώς έχει έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα, διαφόρων ειδών, με αποκορύφωμα το Ποτόκι. Για το οποίο, μετά από την πολύχρονη καθυστέρηση που προηγήθηκε, με ευθύνη κρατικών φορέων γι’ αυτό, τώρα ξεκίνησε η εκπόνηση μελέτης και βρισκόμαστε σε επαφή με την αρμόδια κεντρική ηγεσία για την εξεύρεση της λύσης. Η λύση δεν θα είναι επιχωμάτωση των δεμάτων, δεν θα είναι η καύση τους εδώ, αλλά θα είναι μόνο η μεταφορά τους. Με τρόπο που θα βρουν οι ειδικοί. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει και οφείλουν επιτέλους να το λύσουν!

Έχουμε ακόμα το επίσης γνωστό πρόβλημα διάβρωσης των ακτών, για το οποίο υπάρχουν διάφορες παγιωμένες αιτίες που το δημιουργούν, τόσο φυσικές, όσο και προερχόμενες από ανθρώπινες δραστηριότητες. Έχουμε μπει σε ένα σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ώστε μέσω αυτού θα εκτελεστούν κάποιες εργασίες σε σημεία τρωτότητας, που θα λειτουργήσουν κι ως παραδείγματα για μελλοντικές εφαρμογές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος