FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη Αντώνη Καράμπελα στη Ν.Ε. Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηλείας: Επί τάπητος όλα τα μεγάλα θέματα

Ημερομηνία: 25-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87447″ img_size=”full”][vc_column_text]Εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε η συνάντηση του Αντώνη Καράμπελα και της ομάδας μηχανικών που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΄΄ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄, με την διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηλείας. Τον κ. Αντώνη Καράμπελα και τους μηχανικούς υποδέχθηκαν στο γραφείο του ΤΕΕ στον Πύργο ο πρόεδρος της Ν.Ε. Χρήστος Γεωργακόπουλοςκαι ο αντιπρόεδρος Σπύρος Καράμπελας.

Ο πρόεδρος κ. Γεωργακόπουλος τόνισε πως το ΤΕΕ είναι πάντα στην διάθεση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής για την επίλυση κάθε τεχνικού προβλήματος και την αναζήτηση αναπτυξιακών προοπτικών. Υπό την έννοια αυτή, τόνισε ότι το ΤΕΕ μπορεί να συνδράμει στο έργο του Δήμου με γνωμοδοτήσεις και τεχνική υποστήριξη σε ζητήματα αρμοδιότητάς του όπως σχέδιο πόλης, τα ΣΧΟΟΑΠ, θέματα χωροταξικού – πολεοδομικού σχεδιασμού κ.α. Εξέφρασε την ικανοποίηση για την παρουσία σημαντικού αριθμού μηχανικών ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και την ευχή να αξιοποιηθούν στον βέλτιστο βαθμό οι προαναφερθείσες δυνατότητες εφόσον ο κ. Αντώνης Καράμπελας εκλεγεί δήμαρχος Πύργου. Παράλληλα ο πρόεδρος παρέδωσε υπόμνημα που έχει συντάξει το ΤΕΕ στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές προτάσεις για τον Δήμο Πύργου.

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Καράμπελας, τόνισε πως το έργο της απρόσκοπτης ολοκλήρωσης του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας. Στην συνέχεια αναλύοντας την πρόταση για θέσπιση Συμβουλίου Ανάπτυξης στον Δήμο, δεσμεύτηκε για την δημιουργία χώρου ο οποίος θα στεγάζει τα γραφεία του συμβουλίου, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί ο χώρος από το ΤΕΕ Ηλείας καθώς και ως θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων. Τόνισε ότι ο Δήμος οφείλει να παρεμβαίνει αποφασιστικά προς την κεντρική εξουσία για την διεκδίκηση και υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων αναφέροντας τον σιδηροδρομικό άξονα Πάτρα-Πύργος-Αρχ. Ολυμπία και Κατακόλου-Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας, καθώς και του αεροδρομίου Επιταλίου. Επίσης αναφέρθηκε στην επιτακτικότητα της στελέχωσης και οργάνωσης της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών και ακόμα τόνισε πως η ολοκλήρωση των ΣΧΟΟΑΠ, καθορίζει επιτέλους τις χρήσεις γης, ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση λειτουργία του κολυμβητηρίου και την εφαρμογή του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων.

Κλείνοντας δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που η παράταξη στελεχώνεται από υποψηφίους που έχουν καιαποδεδειγμένη ικανότητα και επιστημονική επάρκεια για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος του Ποτοκίου.

Στην επίσκεψη στα γραφεία του ΤΕΕ Ηλείας συμμετείχαν οι υποψήφιοι της παράταξης ΄΄ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄: Διαμαντοπούλου Μαρία (Μηχανολόγος Μηχανικός), Ζαφειράκης Παναγιώτης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ), Κανελλόπουλος Γεώργιος (Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ), Καντούνης Βασίλειος (Αρχιτέκτων Μηχανικός) και Μπέλτσος Διονύσιος (Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot