FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη Τάκη Αντωνακόπουλου στο Δήμαρχο Πύργου: «Άκουσον μεν, πάταξον δε»

Ημερομηνία: 13-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”75437″ img_size=”full”][vc_column_text]Την ιστορική φράση του Θεμιστοκλή «Ακουσον μεν, πάταξον δε», τόνισε πως ακολουθεί ως τακτική, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, κατά την συνάντηση που είχε χθες στο Λάτσειο με το Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή, με στόχο όπως είπε να ενημερωθεί έγκυρα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, τόνισε πως συναντήθηκε με το Δήμαρχο για ακόμα μια φορά στα πλαίσια των θεσμικών του υποχρεώσεων αλλά και στη λογική μιας δημοκρατικής λειτουργιάς, σημειώνοντας ότι στην ατζέντα της συζήτησης τους, μπήκαν θέματα που επικοινωνιακά αναδεικνύονται πιο έντονα εκτιμώντας πως στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα «μπουν» όποια θέματα απασχολούν τους Δημοτικούς Συμβούλους και την κοινωνία.  «Έκανα και μια πρόταση, αν κάτι εκτιμηθεί ότι είναι κάτι τόσο σοβαρό και επείγον, ο δήμαρχος έχει δυνατότητα να ενημερώσει τους επικεφαλής παρατάξεων και τους ανεξάρτητους συμβούλους. Νομίζω ότι η διαχείριση  των πάρα πολύ σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής μας, της πόλης και των Νομικών Προσώπων που έχουν αρμοδιότητα σε πολλά θέματα πρέπει να χειρίζονται κατά τρόπο αποτελεσματικό για τα συμφέροντα της πόλης. Είμαστε εδώ για να διασφαλίζουμε και τη νομιμότητα, που νομίζω έχουμε παρεξηγηθεί ως παράταξη και εγώ προσωπικά που από την αρχή μιλούσα για νομιμότητα, αλλά δε θα υπηρετήσουμε ποτέ και την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Περιμένουμε τα βήματα των προβλεπόμενων διαδικασιών και πω ότι εμείς ακολουθούμε την τακτική «Ακουσον μεν, πάταξον δε».

Με τη σειρά του, ο κ. Λιατσής τόνισε ότι είναι θεσμικά υποχρεωμένος να ενημερώνει τους επικεφαλής των παρατάξεων για θέματα του δήμου, επισημαίνοντας πως δεν είχαν σοβαρές αποκλίσεις από τη λογική της διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων. «Δεν παύει όμως κυρίαρχο όργανο να είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και πιστεύω ότι γρήγορα θα οριστεί συνεδρίαση που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα θέματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες της λειτουργίας του δήμου και των προβλημάτων που ενδεχομένως παρουσιάζονται. Δε θεωρώ ότι διανύω ακόμα προεκλογική περίοδο και δεν μας απασχόλησαν τα προεκλογικά. Έχουμε μπροστά μας αρκετούς μήνες για δημοτική διαχείριση που θα σημαδέψει και τη λειτουργία του δήμου στη συνέχεια άρα εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να γίνουν τα έργα που πρέπει, να μην υπάρξουν εμπόδια σχετικά με τον προγραμματισμό έργων που ξεπερνούν τη θητεία του δημάρχου σήμερα και εκεί είχαμε μια ταύτιση απόψεων».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot