FOLLOW US: facebook twitter

Τιμητική πλακέτα στον Δ/ντή του Ευγενίδειου στη μνήμη του Διονύσιου Σιμόπουλου

Ημερομηνία: 10-01-2024 | Συντάκτης:

Με επισημότητα η τελετή υποδοχής της Στ’ τάξης του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ευχαριστήρια επιστολή από τον γιο του προς το σχολείο

Εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Ίδρυμα “Ευγενίδου” στην Αθήνα, πραγματοποίησε την Τρίτη 19-12-2023 , η Στ’ τάξη του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Την αποστολή του σχολείου πραγματοποίησε ο ίδιος ο Διευθυντής του Ευγενιδείου Ιδρύματος κ. Μάνος Κίτσωνας, ο οποίος αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ του ιδρύματος και της περιοχή μας, λόγω της ιστορίας και της καταγωγής του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, αείμνηστου αστροφυσικού Σιμόπουλου Διονύσιου, επισημαίνοντας πως η τωρινή επίσκεψη είναι μια απτή ευκαιρία ενδυνάμωσης αυτών των δεσμών.

Στη συνέχεια , με κοινή πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδόμενων, των Διδασκόντων αλλά και των μαθητών της Στ’ τάξης του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου, ο κ. Κίτσωνας συγκινημένος, παρέλαβε  την τιμητική πλακέτα «Τιμής Ένεκεν» για το πολύπλευρο έργο του αείμνηστου αστροφυσικού Σιμόπουλου Διονύσιου, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του στην αστρονομική Εκπαίδευση. Μάλιστα ο Δ/ντής του Ευγενίδειου με την σειρά του την παρέδωσε στην οικογένεια του αείμνηστου αστροφυσικού και ο γιος του Παναγιώτης Σιμόπουλος έστειλε ευχαριστήριο μέιλ στο σχολείο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Εκ μέρους της οικογένειάς μας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα γι αυτήν την τιμή που μας κάνετε, αποδίδοντας την πλακέτα αυτή ως ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά του. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος γι αυτήν την τιμή. Όπως ίσως γνωρίζετε, ο πατέρας μου ήταν εξαιρετικά υπερήφανος για την καταγωγή του και λάτρευε τα «άγια χώματα» του τόπου του όπως συνήθιζε να λέει χαριτολογώντας. Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και αγάπη προς όλους σας στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου».

Οι συνοδοί των μαθητών, εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας, κ. Σπύρος Λαζαρόπουλος (εκπροσωπώντας και τον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων), καθώς και οι κυρίες Τασία Τζαβάρα και Χριστίνα Κοτσώνη, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Κίτσωνα για τη φιλοξενία, εξήραν στη συνέχεια το έργο το Ιδρύματος και υπογράμμισαν το γεγονός πως σκοπός της εκδρομής δεν ήταν μόνο η ψυχαγωγία, αλλά και η ανάδειξης της μνήμης των σπουδαίων προσωπικοτήτων και της παρακαταθήκης τους.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν μια αξέχαστη εμπειρία να ξεναγηθούν και να περιηγηθούν στους χώρους του Ιδρύματος, να γνωρίσουν τα Εκθέματα Τεχνολογίας και Επιστήμης, να έρθουν σε επαφή με διαδραστικά πειράματα και δράσεις, αλλά και να καλλιεργήσουν ψηφιακές δεξιότητες και την δημιουργικότητά τους.

Τέλος, οι μαθητές άδραξαν την ευκαιρία να απολαύσουν με μοναδικό τρόπο την προβολή της ταινίας «Η Ιστορία της Γης», από το αξεπέραστο ψηφιακό σύστημα προβολής 4ης γενιάς του Πλανητάριου.

 

Η επίσκεψη αυτή ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου, καθώς πέρα από τη διασκέδασή τους, είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν νέες τέχνες και διαδραστικά παιχνίδια, αλλά και να ενσωματώσουν τη δημιουργικότητα και την κοινωνικότητα στη ζωή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot