FOLLOW US: facebook twitter

Επίσημη πρώτη της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στην Αμαλιάδα παρουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου που έδωσε το στίγμα του νέου πολιτικού φορέα

Ημερομηνία: 18-01-2024 | Συντάκτης:

“Συγκροτούμε μια πλειοψηφική κοινωνική συμμαχία απέναντι στην πρωτοκαθεδρία της Δεξιάς”

  • «Φιλοδοξούμε να καλύψουμε  ένα υπαρκτό κενό στην εκπροσώπηση των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών»
  • Επαφές με τον δήμαρχο και τοπικούς φορείς και ομιλία στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση του κόμματος στην Ηλεία

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Το πολιτικό στίγμα της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που συγκροτείται πλέον και στην Ηλεία, έδωσε ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας της Κ.Ο. Νέα Αριστερά Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την διάρκεια της περιοδείας του μαζί με αντιπροσωπεία του νέου πολιτικού φορέα την Τρίτη στην Αμαλιάδα αλλά και της ομιλίας του στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση στην πόλη. Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε μάλιστα ότι η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι μια πολιτική δύναμη που επιθυμεί να μετασχηματίσει τους όρους της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης, επιχειρώντας να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στην εκπροσώπηση του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού κόσμου, να πρωταγωνιστήσει στη συγκρότηση μιας πλειοψηφικής κοινωνικής συμμαχίας απέναντι στην πρωτοκαθεδρία της Δεξιάς που σήμερα παίζει χωρίς αντίπαλο.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Ηλεία, πριν από την απογευματινή του ομιλία, ήταν η  συνάντησή του με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, και τους υπαλλήλους του Πρωτοδικείου, όπου ενημερώθηκε συνοπτικά από τον πρόεδρο  του Δ.Σ.Α κ. Θ. Θεοδόση  για το μείζον θέμα της διαφαινόμενης κατάργησης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας. Στη συνάντηση εκφράστηκε και από τον κ. Θεοδόση που έκανε λόγο για εμπαιγμό εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης, η αντίθεση  του όπως και των εργαζομένων στο προωθούμενο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη συγχώνευση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με το Πρωτοδικείο Πύργου. Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς και ο βουλευτής εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη στο δίκαιο αίτημα των  δικηγόρων της πόλης και των εργαζομένων, ενώ ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης των Πρωτοδικείων με προσωπικό έτσι ώστε να είναι ταχύτερη η απονομή δικαιοσύνης η οποία θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη και πιο αργή,  εφόσον η κυβέρνηση ακολουθήσει το δρόμο συγχώνευσης των Πρωτοδικείων.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας και συνάντηση με την διοικήτρια κ. Μ. Μπαχού, η οποία και επεσήμανε τις δυσκολίες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της από τη στιγμή που ανέλαβε. Ακολούθησε συζήτηση με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδα κ. Αλεξία Κοτσαύτη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Ν.  Αμαλιάδας κ. Νίκο Σδούγα Εκ μέρους του κ. Τζανακόπουλου επισημάνθηκαν η εγκατάλειψη και η απαξίωση του Ε.Σ.Υ., όπως συμβαίνει σε όλη τη χώρα με βάση τις κυβερνητικές επιλογές και ότι η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα αγωνιστεί  για να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές και το δημόσιο σύστημα υγείας που η κυβέρνηση σκοπεύει να το παραδώσει και αυτό στον ιδιωτικό τομέα.

Συνάντηση με Χριστοδουλόπουλο

Επίσης, η αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς είχε συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο του Δήμου Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, όπου συζητήθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η κυβερνητική αδιαφορία για την αντιμετώπισή τους, που καταλήγει σε επιβάρυνση  των πολιτών και επιδείνωση της καθημερινότητάς τους.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ζήτησε  από την πλευρά του τη στήριξη του κόμματος εντός και εκτός κοινοβουλίου, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και κυρίως στις ενέργειες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για το μέλλον του πρωτοδικείου. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη του κόμματος στο νομό και από πλευράς Δήμου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Λαμπρινός και ο επικεφαλής της παράταξης «Ήλιδα 36» κ. Ανδρέας Παπαδάκος. 

Το απόγευμα ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Φώτη Νικολόπουλο, όπου τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της αγοράς, τα οποία οξύνονται με την άδικη οριζόντια φορολόγηση και τη συνεχή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Στις 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Ανοιχτή Συνέλευση της Νέας Αριστεράς Αμαλιάδας με μαζική συμμετοχή πολιτών και μελών του νέου φορέα και τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του νέου κόμματος, που φιλοδοξεί να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στην εκπροσώπηση των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών. Εξάλλου η πρώτη μεγάλη μάχη που θα δώσει, θα είναι αυτή των Ευρωεκλογών όπου η Νέα Αριστερά στοχεύει στη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που θα εκφράσει τον αριστερό, προοδευτικό χώρο βάζοντας στο επίκεντρο τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής: κλιματική δικαιοσύνη, κοινωνική δικαιοσύνη και αναδιανομή προς όφελος των πολλών, υπεράσπιση της δημοκρατίας απέναντι στην ακροδεξιά επέλαση σε όλη την Ευρώπη.

Σε ότι αφορά την Ηλεία ο βουλευτής ανέφερε ότι από τις επαφές που είχε στην Αμαλιάδα με διάφορους φορείς, επιβεβαίωσε ότι η Ηλεία είναι ένας νομός σε εγκατάλειψη από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει αφήσει την περιοχή στην τύχη της.

 Η επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου, έκλεισε ωστόσο με ευχές καθώς  η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έκοψε και την  πρώτη πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην Αμαλιάδα και όλα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος ευχήθηκαν να ακολουθήσουν πολλές ακόμα τα επόμενα χρόνια…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot