FOLLOW US: facebook twitter

Επιμένει η ζέστη, αποχωρεί η αφρικανική σκόνη – Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Ημερομηνία: 05-06-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα ζέστης των τελευταίων ημερών στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν σήμερα σε κάποιες περιοχές τους 39 βαθμούς Κελσίου, θυμίζοντας «καυτό» καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, σήμερα, Τετάρτη, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, ενώ σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα φτάσει ο υδράργυρος τους 39 βαθμούς

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 35, στην Ήπειρο από 16 έως 32, στη Θεσσαλία από 19 έως 37, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 18 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 18 έως 37, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 39, στις Κυκλάδες από 19 έως 37, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 36 και στην Κρήτη από 18 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Πότε υποχωρεί η ζέστη

Από την Πέμπτη (06/06) έρχεται ισχυρός βοριάς που θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις προσήνεμες περιοχές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ.

Παράλληλα, θα απομακρυνθεί και η σκόνη από την ατμόσφαιρα. Το Σαββατοκύριακο των εκλογών θα επικρατήσει καλοκαιρία με θερμοκρασίες 34 -35 βαθμούς. Στις αρχές της νέας εβδομάδας θα υπάρξει και πάλι άνοδος της θερμοκρασίας στους 37 με 38 βαθμούς.

«Ψήθηκαν» Θήβα και Ελευσίνα

Σημειώνεται πως χθες Τρίτη καταγράφηκε νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μεταξύ των σταθμών από το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. To προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 08/06/2019 στα Τρίκαλα και ήταν ίσο με 39.2 °C. Η τιμή αυτή ξεπεράστηκε στην Ελευσίνα και στη Θήβα (Νέα Οδός) όπου η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη 04/06/2024 έφτασε τους 39.3 °C.

Ο καιρός την Πέμπτη

Αραιές νεφώσες πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα νότια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς και στην ανατολική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ανατολικά ηπερωτικά όπου τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν στα κεντρικά και νότια ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια με μέγιστες τιμές περί τους 33 με 34 βαθμούς και μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Cnn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος