FOLLOW US: facebook twitter

Επικοινωνία και αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους

Ημερομηνία: 20-03-2024 | Συντάκτης:

Ενδιαφέρουσα δράση του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» στο ΓΕΛ Λάλα

Το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» κατόπιν πρόσκλησης του Λυκείου Λάλα και στα πλαίσια δράσεων ευαισθητοποίησης σε ψυχοκοινωνικά θέματα πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δράση με τους μαθητές της Α’ τάξης. Το θέμα του βιωματικού εργαστηρίου αφορούσε στην επικοινωνία και στις αρχές που κάνουν την επικοινωνία με τους άλλους θετική και γόνιμη ώστε να χτίζονται ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις.

Οι μαθητές συνδέθηκαν με θετικό τρόπο, εκφράστηκαν και συνεργάστηκαν μεταξύ τους και κατέληξαν σε χρήσιμα συμπεράσματα: «Χρειάζεται να συναναστρεφόμαστε και ν’ αλληλεπιδρούμε με άλλους ανθρώπους με σεβασμό, εχεμύθεια, κατανόηση, αλληλεγγύη, συμπόνοια για να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοβοήθειας» «να χρησιμοποιούμε επιχειρήματα, να εκφράζουμε τις απόψεις μας, να κάνουμε αυτοκριτική και όχι κριτική» «να είμαστε εξωστρεφείς και με αλληλοκατανόηση» «να προσπαθούμε για την αυτοβελτίωση και να σεβόμαστε τα συναισθήματα των άλλων».

Το εργαστήρι συντόνισε η κα Γιώτα Τσαπαρδώνη, ψυχολόγος, επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης. Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του σχολείου κα Δάββου Ευγενία για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στους όμορφους χώρους του, τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους μαθητές της Ά τάξης για την ενεργητική συμμετοχή τους και τη συνεργατική τους διάθεση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος