FOLLOW US: facebook twitter

Επιδότηση παγίων δαπανών: Προϋποθέσεις, διαδικασία και ημερομηνία υποβολής αίτησης

Ημερομηνία: 29-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”136814″ img_size=”full”][vc_column_text]Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020, σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά εξαιτίας της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» (https://www.aade.gr/mybusinesssupport), σύμφωνα με την Κοινή Υπουγική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Όπως προβλέπει η απόφαση:

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» τα εξής στοιχεία:

α) το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για δικαίωμα έκπτωσης από τρέχουσες φορολογικές οφειλές έτους 2021 που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2021,

β) το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για αποπληρωμή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών έτους 2021 που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2021.

Η ενίσχυση κατά το μέρος που αφορά δικαίωμα έκπτωσης από φορολογικές οφειλές, εφαρμόζεται ως έκπτωση από φορολογικές υποχρεώσεις του έτους 2021, που καθίσταται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 έως την 31 Δεκεμβρίου 2021, με την ακόλουθη σειρά:

α) από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων ή από φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων/νομικών οντοτήτων,

β) από ΕΝ.Φ.Ι.Α.,

γ) από Φ.Π.Α.,

δ) από κάθε άλλο φόρο, τέλος, εισφορά ή χρηματική κύρωση απο τις φορολογικές αρχές

Το ύψος της ενίσχυσης μέσω των παγίων δαπανών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 70% της ζημίας προ φόρων της επιχείρησης και στην περίπτωση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του 90% της ζημίας προ φόρων.

Ως πάγιες δαπάνες λαμβάνεται το άθροισμα των παρακάτω εξόδων που  αποτυπώνονται στη  δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2020:

  • Παροχές σε εργαζόμενους
  • Ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων
  • Ενέργεια
  • Ύδρευση
  • Τηλεπικοινωνίες
  • Ενοίκια
  • Λοιπά λειτουργικά έξοδα
  • Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα.

Πηγή: kathimerini.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia