FOLLOW US: facebook twitter

Επίδομα Ενοικίου 2019: Πώς θα το πάρετε με έξι «κλικ»

Ημερομηνία: 27-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Έως την Παρασκευή (1/3)  αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρµα των αιτήσεων για το µεγάλοπρόγραµµα της επιδότησης ενοικίου, που απευθύνεται σε 260.000 νοικοκυριά. Στην πρώτη πληρωμή, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα επιδόματαπου δικαιούνται για τους µήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, καθώς το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019. Η ψηφιακή αίτηση θα ολοκληρώνεται µε απλές διαδικασίες και έξι «κλικ», στο πρότυπο των αιτήσεων για το κοινωνικό µέρισµα και το ΚΕΑ:

1. Η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται µε τους κλειδάριθμους του Τaxisnet.

2. Θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

3. Θα εμφανίζονταιπροσυµπληρωµένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.ά.).

4. Ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίουσυμβολαίου του.

5. Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα µέλη του νοικοκυριού (π.χ. φιλοξενούμενοι ή άλλα µέλη που υποβάλλουν αυτοτελή φορολογική δήλωση), αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση.

6. Τελευταίο βήμα η οριστική υποβολή της αίτησης.

Προσοχή, αν κάποιο από τα προσυµπληρωµένα στοιχεία δεν είναι επικαιροποιηµένο, θα δίνεται η δυνατότητα επικαιροποίησής του στα Κέντρα Κοινότητας µε την υποβολή των κατάλληλων δικαιολογητικών.

Το νέο πρόγραµµα για την επιδότηση στέγης, όπως και το σύνολο των προνοιακώνπρογραµµάτων που µπαίνουν σε τροχιά το 2019, παρουσίασε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, µαζί µε τον διοικητή του ΟργανισµούΠρονοιακώνΕπιδοµάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Στέλιο Πλιάκη.

Το επίδοµαενοικίου θα είναι από 70 ευρώ τον µήνα για µονοπρόσωπο νοικοκυριό έως και 210 ευρώ τον µήνα ανάλογα µε τη σύνθεση του νοικοκυριού (για κάθε επιπλέον µέλος προστίθεται προσαύξηση 35 ευρώ µηναίως). Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε δίνει έμφαση στο παιδί, µε στόχο να προωθηθεί η γεννητικότητα, ενώ ειδική µέριµνα υπάρχει για τις µονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά µε απροστάτευτα τέκνα. Το συνολικό εισόδημα δεν µπορεί να υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ για µονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον µέλος και έως τα 21.000 ευρώ.

Στη µονογονεϊκή οικογένεια και στα νοικοκυριά µε απροστάτευτα τέκνα, για το πρώτο ανήλικο µέλος ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν µπορεί να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για µμονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόµενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο µέλος και έως τα 180.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία µετοχών, ομολόγων κλ.π δεν µπορούν να υπερβαίνουν τα 7.000 ευρώ για µμονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόµενα κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον µέλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος