FOLLOW US: facebook twitter

Επέστρεψε το 64,5% των μαθητών στις τάξεις στην Ηλεία

Ημερομηνία: 12-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Ούτε οι μισοί μαθητές δεν προσήλθαν στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια στον Πύργο

-Με αντισηπτικά, μάσκες και τήρηση των αποστάσεων

Το «ποδαρικό» στα σχολεία, μετά την άρση της αναστολής της λειτουργίας τους στις 11 Μαρτίου, έκανε χθες, η πρώτη ομάδα μαθητών της Γ’ λυκείου (σήμερα Τρίτη θα ακολουθήσει η δεύτερη ομάδα).

“Στα σχολεία της Ηλείας προσήλθαν 496 μαθητές από τους συνολικά 769 της γ’ τάξης” τόνισε ο Δ/ντής Β/θμιας εκπαίδευσης του Νομού Βασίλης Δημητρέλλος.

Στην Ηλεία, σύμφωνα με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Δημητρέλλο, προσήλθαν 496 μαθητές από τους συνολικά 769 της γ’ τάξης στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια του Νομού και η πρώτη μέρα κύλησε χωρίς προβλήματα. “Το 64,5% των μαθητών της γ’ τάξης προσήλθε κανονικά στα σχολεία στα οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης και προστασίας ενώ και η μεταφορά των μαθητών έγινε χωρίς πρόβλημα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ακολουθήσει η διδασκαλία και στους υπόλοιπους μαθητές της γ’ τάξης, για όσους προβλέπεται να προσέλθουν εκ περιτροπής” τόνισε.

Ούτε οι μισοί στον Πύργο

Ένα μόλις μικρό ποσοστό μαθητών της γ’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Πύργου, πέρασε το κατώφλι των σχολείων του χθες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τους 211 μαθητές που είχαν προγραμματιστεί να επιστρέψουν στις αίθουσες χθες, μόλις 92 βρέθηκαν στην τάξη, δηλαδή λιγότεροι από τους μισούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα τέσσερα ΓΕΛ του Πύργου από τους 142 μαθητές προσήλθαν 67 (1ο  15 στους 33, 2ο  20 στους 41, 3ο  18 στους 30, 4ο 14 στους 38) ενώ από τους 69 μαθητές των δυο ΕΠΑΛ προσήλθαν μόλις 25 (1ο 7 στους 23, 2ο 18 στους 46)…

Λίγο διαφορετική ήταν η εικόνα στα σχολεία της Αμαλιάδας όπου από τους 97 μαθητές των Γενικών Λυκείων προσήλθαν στις τάξεις οι 56 (1ο 41 στους 53, 2ο 15 στους 44) ενώ από τα ΕΠΑΛ από τους 110 μαθητές προσήλθαν 84 (1ο 44 στους 64, 2ο 40 στους 46).

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η “απουσία” των μαθητών της γ’ τάξης του Λυκείου, λίγο πριν τις πανελλαδικές, αποτελεί σύνηθες φαινόμενο εδώ και χρόνια και μάλιστα η πλειοψηφία των μαθητών “κρατάει” τις απουσίες της για τη συγκεκριμένη περίοδο. Ενδέχεται λοιπόν, τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των μαθητών που επιστρέφει στις τάξεις να περιοριστεί και άλλο δεδομένο ότι πολλοί από τους μαθητές που έδωσαν το “παρών”  ήταν και για την κατάθεση των αιτήσεων- δηλώσεων στις πανελλαδικές, που σύμφωνα με τις προθεσμίες είναι υποχρεωμένοι να πάνε στα σχολεία τους για να τις υπογράψουν ως τις 15 του μήνα…

Την επόμενη εβδομάδα, την Δευτέρα 18 Μαΐου, θα ακολουθήσουν οι μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου και των γυμνασίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος