FOLLOW US: facebook twitter

Επερώτηση Κ. Διαμαντόπουλου για τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 25-01-2024 | Συντάκτης:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Επερώτηση σχετικά με την δημιουργία Γεωργικής Σχολής στην Αμαλιάδα, κατέθεσε προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε- Δυτική Ελλάδα» κ. Κώστας Διαμαντόπουλος.

Στην επερώτηση του αναφέρει:

«Το Φεβρουάριο του 2022 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τη δημιουργία γεωργικής σχολής μεταλυκειακού τύπου στην Αμαλιάδα στα πρότυπα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης. Στο εγχείρημα συμμετείχαν τα Υπουργεία Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Παρών στην υπογραφή του μνημονίου ήταν και ο τότε Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος. Μάλιστα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Μπούρας προσδιόριζε την έναρξη λειτουργίας της το Σεπτέμβριο (του 2022).

Στη σχετική εκδήλωση ο Περιφερειάρχης είχε δηλώσει «H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ολόψυχα σε αυτή την προσπάθεια και θα κάνει ό,τι της αναλογεί και ακόμα περισσότερα, προκειμένου να μετατραπεί το όραμά μας σε πραγματικότητα. Και ποιο είναι αυτό το όραμα; Να μετατραπούν οι αγρότες μας, από “εργάτες και τεχνίτες” σε “επιστήμονες και τεχνοκράτες” της γης και της θάλασσας. Σε άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες που θα μετασχηματίσουν και θα δώσουν ώθηση στην παραγωγή τους ».

Το Ιούνιο του ίδιου έτους ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από συνάντηση με τον επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Φίλιππο Παπαδόπουλο, είχε δηλώσει ότι η μελέτη που αφορά την Αμαλιάδα θα παραδοθεί το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου με προοπτική το πρώτο μεταλυκειακό τμήμα (τα άλλα δυο θα λειτουργούσαν σε Μεσολόγγι και Αίγιο) με αντικείμενο «θερμοκηπιακές καλλιέργειες, λαχανικά και φρούτα »να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2022.

Επειδή από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί πρόοδος στην υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος

Επερωτάσθε

Έχει εκπονηθεί η σχετική μελέτη;

Ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας έναρξης λειτουργίας της;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος