FOLLOW US: facebook twitter

Επανεκκίνηση για την ανάπλαση των αποθηκών ΑΣΟ Γαστούνης

Ημερομηνία: 08-06-2023 | Συντάκτης:

-Εξοφλήθηκε ο ανάδοχος, άρση διακοπής εργασιών ζητά ο δήμος Πηνειού

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε τροχιά επανέναρξης μπαίνει το έργο της ανάπλασης των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ στη Γαστούνη, καθώς πριν από μία εβδομάδα εξοφλήθηκε η δαπάνη για την οποία ο ανάδοχος είχε καταθέσει δήλωση διακοπής εργασιών.

Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πηνειού επανεξέτασε τα δεδομένα μετά την πληρωμή της δαπάνης και αποφάσισε την άρση της διακοπής εργασιών και την επανέναρξη του έργου από την ανάδοχο εταιρεία «ΕΡΓΟΓΕΝΕΣΙΣ Α.Τ.Ε.», δεδομένου ότι δεν υφίσταται πλέον η αιτία της διακοπής εργασιών.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης, Δέσποινα Τσάφα, και η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, καλείται η ανάδοχος εταιρεία να προσκομίσει αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα του έργου και να ξεκινήσει εκ νέου την ανάπλαση, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθούν στην Ηλεία, καθώς στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου βασισμένου σε σύγχρονες προδιαγραφές, που θα εξυπηρετήσει την πολιτιστική και αγροτική δραστηριότητα του ηλειακού Κάμπου.

Το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου ελληνικών αγροτικών και μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων, καθώς τη φιλοξενία δραστηριοτήτων των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αγροτικής παραγωγής.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη, οι εργασίες διαμόρφωσης στις αποθήκες και στον αύλειο χώρο έχουν ως στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή τους, καθώς και την ανανεωμένη πολυχρηστικότητα των χωρών. Θα αξιοποιηθούν τόσο το κτίριο των έξι πρώην αποθηκών ΑΣΟ όσο και το διώροφο κτίριο και ο αύλειος χώρος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot