FOLLOW US: facebook twitter

Επαναπροκήρυξη για τον τομέα της Αρχ. Ολυμπίας στο πλαίσιο του προγράμματος δακοκτονίας από τη ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 17-07-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”74393″ img_size=”full”][vc_column_text]Επαναπροκηρύχθηκε ο «ορφανός» 5ος τομέας του προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς στην Ηλεία, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 87.912 ευρώ χωρίς ΦΠΑ (99.340,56 ευρώ με ΦΠΑ 13%) και αφορά την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος. Ο 5ος  τομέας καλύπτει περίπου 396.000 ελαιόδενδρα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας (Κρυονέρι, Χελιδόνι, Καυκανιά, Κλαδέος, Μάγειρα, Κοσκινά, Στρέφι, Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο & Πλάτανος). Έως ότου ολοκληρωθεί ο επαναληπτικός διαγωνισμός, το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Ηλείας, εφιστά την προσοχή στους ελαιοκαλλιεργητές στις παραπάνω  τοπικές κοινότητες και ιδιαίτερα  στο Χελιδόνι και στην Καυκανιά, διότι υπάρχουν μεγαλόκαρπες ποικιλίες  με αυξημένο κίνδυνο δακοπροσβολής. Οι ελαιοπαραγωγοί οφείλουν να επιθεωρούν τα λιοστάσια τους και να μεριμνήσουν για την προστασία της ελαιοπαραγωγής τους, μέχρι την ανάδειξη εργολάβου για την συγκεκριμένη Ομάδα 5, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός είναι τριετούς διάρκειας, από την υπογραφή της Σύμβασης έως τις 15 Νοεμβρίου του 2022 και αφορά τρεις ελαιοκομικές περιόδους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1,42 εκατ. ευρώ και αφορά την προστασία 4,17 εκατομμύρια ελαιόδεντρων σε οκτώ τομείς του νομού, με την εκτέλεση έως και τριών δολωματικών ψεκασμών για τρία χρόνια.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot