FOLLOW US: facebook twitter

Επαναφορά στην κανονικότητα των συλλογικών οργάνων του Δήμου Ήλιδας ζητά η παράταξη “Ηλιδα-Νέα Μέρα”

Ημερομηνία: 15-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”71027″ img_size=”full”][vc_column_text]Την επαναφορά των συλλογικών οργάνων του Δήμου Ήλιδας σε δια ζώσης συνεδριάσεις ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ” κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος από τη δημοτική αρχή, αφού η χώρα μας επανέρχεται εδώ και 10 ημέρες στην κανονικότητα μέσω της σταδιακής άρσης των μέτρων για τον COVID 19.

Συγκεκριμένα, κατά τη δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος στο e mail που απέστειλε ζήτησε να καταγραφεί σε όλες τις αποφάσεις η εξής επισήμανση:

“Η Οικονομική Επιτροπή η οποία απαρτίζεται από συνολικά εννέα άτομα -και συμπεριλαμβανομένου του γραμματέα φτάνει τα δέκα- δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να συνεδριάζει δια περιφοράς. Ο Δήμος Ήλιδας διαθέτει πληθώρα αιθουσών εντός του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου και εκτός αυτού, προκειμένου η Επιτροπή να συνεδριάζει με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους συμμετέχοντες σε αυτή.

Από τη στιγμή που η χώρα μας επανέρχεται στην κανονικότητα και ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις ακόμα και του Κοινοβουλίου, δεν βλέπουμε το λόγο να μην επανέλθει η κανονικότητα και στον δήμο μας. Διαφορετικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα συμμετέχουμε σε επόμενη δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το έγγραφο που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Ενημέρωση για το Νοσοκομείο και όχι εν κρυπτώ ενέργειες 

Επιπλέον,  με έγγραφο που ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος απέστειλε στον Δήμαρχο Ήλιδας, ζητάει την άμεση ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και τα “εντέλλεστε” της διοίκησης που έχουν ως στόχο την αποδυνάμωση της Νοσηλευτικής μας Μονάδας, πολιτική που ακολουθούν όλες οι διοικήσεις την τελευταία δεκαετία.

Ειδικότερα, στο έγγραφο μεταξύ άλλων επισημαίνει:

“Δεν μπορεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα, από τη στιγμή που δεν γίνονται συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην ενημερώνονται οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και -μάλιστα- την ώρα που εσείς καλείτε στο γραφείο σας και ενημερώνετε τους επιστημονικούς φορείς.  Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας μας αφορά όλους και δεν αποτελεί αποκλειστικό θέμα κανενός. Η εύρυθμη λειτουργία του και η βιωσιμότητά του ήταν, είναι και θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτη”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot