FOLLOW US: facebook twitter

Έως 31 Αυγούστου οι δηλώσεις αλλά με διπλή δόση φόρου

Ημερομηνία: 24-07-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”60967″ img_size=”full”][vc_column_text]-Πνιγμένοι σε απίστευτο όγκο έκτακτων υποχρεώσεων οι φοροτεχνικοί και λογιστές ● Οσοι φορολογούμενοι ακολουθήσουν τη νέα παράταση, θα πρέπει μέσα στον Αύγουστο να καταβάλουν δύο δόσεις μαζί πέραν των άλλων υποχρεώσεων που θα «τρέχουν» τον συγκεκριμένο μήνα.

Την παράταση έως το τέλος Αυγούστου, στην καταληκτική προθεσμία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε χθες το υπουργείο οικονομικών. Η παράταση αποτελεί μονόδρομο για το οικονομικό επιτελείο καθώς απομένουν μόλις 6 ημέρες για την εκπνοή της νόμιμης διορίας (29 Ιουλίου) και οι φορολογικές δηλώσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα ξεπερνούν τα 1,6 εκατομμύρια. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι χθες, είχαν υποβληθεί 4.793.881 δηλώσεις επί συνόλου 6.411.687, όταν πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός των δηλώσεων (Ε1) που είχαν ανέβει στο TAXIS ανέρχονταν σε 5.332.596.

Όσοι πάντως φορολογούμενοι, επαγγελματίες και επιχειρήσεις επιλέξουν να ακολουθήσουν τη νέα παράταση που θα ανακοινώσει το υπουργείο, χάνουν το δικαίωμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις, το οποίο διατηρούν όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως τις 29 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι τον Αύγουστο θα πρέπει να καταβάλουν δύο δόσεις μαζί πέραν των άλλων υποχρεώσεων που θα «τρέχουν» τον συγκεκριμένο μήνα.

Σημειώνεται ότι η φορολογική διοίκηση έχει ήδη τροποποιήσει το δοσολόγιο των πληρωμών φόρων εισοδήματος σε οκτώ μηνιαίες –από τρεις διμηνιαίες– μετά τη δημοσίευση των σχετικών διατάξεων στο ΦΕΚ (από τις 17 Ιουλίου) και η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης εκπνέει στις 31 Ιουλίου τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα. Ειδικά για τις επιχειρήσεις υπάρχει στον νόμο παράγραφος στην οποία τονίζεται ότι ειδικά για φέτος, εξαιτίας της παράτασης των δηλώσεων, η πρώτη δόση θα καταβληθεί για όλες στα τέλη Ιουλίου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot