FOLLOW US: facebook twitter

Εορτάζει ο Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα στην Ανω Δίβρη

Ημερομηνία: 26-07-2023 | Συντάκτης:

Στη Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος

Με συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από όλη την περιοχή της Λαμπείας και των γύρω χωριών θα τιμήσουν σήμερα το πρωί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμωνος κοντά στην Άνω Μονή Δίβρης όπου υπάρχει το εξωκκλήσιο του Αγίου στην κατάφυτη από έλατα τοποθεσία “Πόντος”.

Στο ελατόδασος της Δίβρης, στο εξωκκλήσιο, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Αθανασίου πλαισιωμένου από ιερείς της περιοχής.

Ο σεπτός ποιμενάρχης της Ηλείας θα κηρύξει τον Θείον Λόγον όπου θα κάνει αναφορά στη ζωή του Θαυματουργού Αγίου.

Η Δίβρη στο τότε και στο σήμερα

Η Δίβρη βρίσκεται κοντά στα σύνορα του νομού Ηλείας, του νομού Αρκαδίας και του νομού Αχαΐας, περίπου στη μέση μεταξύ Πάτρας και Τρίπολης και 60 χιλιόμετρα από τον Πύργο. Φημίζεται για τα άφθονα κρύα νερά με πάρα πολλές πηγές, τις Εκκλησίες τα Μοναστήρια με πάρα πολύ παλιά και ωραία καμπαναριά και έχει έξι μαχαλάδες. Στο μοναστήρι της Άνω Μονής Δίβρης Παναγία η

Χρυσοπηγή υπάρχει το κρυφό σχολειό, επιπρόσθετα στο έλατοσκεπαστο φαράγγι είναι χτισμένη η βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Τριάδος. Λόγω της τοποθεσίας και το πολύ δύσβατο της περιοχής μαρτυρείτε ότι δεν πάτησε Τούρκος στο χωριό. Η Δίβρη επί τουρκοκρατίας έπαιξε μεγάλο ρόλο και κατά την Επανάσταση του 1821.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος