FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσίασε η παράσταση «Στη χώρα των Θαυμάτων» της Εβίτας Κεραμιδά

Ημερομηνία: 21-06-2024 | Συντάκτης:

-Εκπληκτικές χορογραφίες στο Θέατρο Φλόκα Αρχ. Ολυμπίας

-Μάγεψαν μικρές και μεγάλες μπαλαρίνες και χορεύτριες

  • Παρατεταμένο χειροκρότημα για τους μπαμπάδες που χόρεψαν με τις κόρες τους!

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Ανεπανάληπτες στιγμές και συναισθήματα, χάρισε στους θεατές, η μουσικοχορευτική παράσταση της Σχολής Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού Εβίτας Κεραμιδά, το βράδυ της Τετάρτης, στο κατάμεστο από κόσμο, Θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία.

Το χορευτικό παραμύθι, για τον πόλεμο και την ελπίδα με τίτλο «Στη χώρα των θαυμάτων» ήταν εμπνευσμένο από την σκληρή επικαιρότητα των πολέμων, ιδωμένη  μέσα από τα μάτια του πιο αταίριαστου στις συνθήκες αυτές πρωταγωνιστή. Ενός παιδιού.

Το υπέροχο αυτό παραμύθι, εμπνεύστηκε η κ. Κεραμιδά με αφορμή την παρουσία στη σχολή της, πριν ένα χρόνο, ενός κοριτσιού από την Ουκρανία που βρέθηκε στην πόλη μας για να γλιτώσει από τον πόλεμο αλλά και την ελπίδα που γεννήθηκε στη διάρκεια των μαθημάτων μπαλέτου, από την αποδοχή και την αγάπη που έλαβε από τις συμμαθήτριες της στη Σχολή.

«Μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, μόνο ένα παιδί θα μπορούσε να φέρει την ελπίδα που όλοι αναζητούμε! Η μικρή Αλίκη, είναι ένα κορίτσι που βιώνει τη φρίκη του πολέμου… μη αντέχοντας όμως τη σκληρή πραγματικότητα, μπαίνει με την φαντασία της σε μια χώρα μαγική… τη χώρα των θαυμάτων! Οι ήρωες της χώρας, θα τη βοηθήσουν να βρει κρυμμένες αλήθειες και θα της δώσουν ελπίδα για το μέλλον».

Παρά την αφόρητη ζέστη, το κοινό, γονείς και συγγενείς των παιδιών που συμμετείχαν στην παράσταση, παρακολούθησαν αρχικά ένα εξαιρετικό βίντεο που γύρισαν το περσινό καλοκαίρι για την επέτειο 15 χρόνων παρουσίας της Σχολής και στη συνέχεια απόλαυσαν πάνω από τριάντα (!) μοναδικές χορογραφίες υπό τους ήχους εξαιρετικής μουσικής.

Οι λιλιπούτειες μπαλαρίνες, έκλεψαν όπως ήταν αναμενόμενο την παράσταση όχι μόνο με τις ικανότητες τους στο μπαλέτο αλλά και με τις φανταστικές στολές τους, το ίδιο και όλες οι μαθήτριες του μπαλέτου και του σύγχρονου χορού όσο και της jazz. Το τμήμα ενηλίκων, κυρίως στο τελευταίο μέρος του προγράμματος, ανατρίχιασε στην κυριολεξία τον κόσμο με την επιβλητική χορογραφία του που συνδυαζόταν με την προβολή εικόνων από τον ξεριζωμό ανθρώπων που οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.

Η εξαιρετική βραδιά, ολοκληρώθηκε με την «Ελπίδα» χορογραφία την οποία παρουσίασαν μπαμπάδες με τις κόρες τους, που αποτελούσε και την έκπληξη της παράστασης, αποσπώντας το πιο θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου!

Συγχαρητήρια σε όλους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος