FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσιακή ανταπόκριση στις εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024

Ημερομηνία: 26-05-2024 | Συντάκτης:

Συνεχίστηκαν με πρωτόγνωρη απήχηση οι πολυδιάστατες εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024 που αποτελούν το πολιτιστικό γεγονός της φετινής Άνοιξης. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του τετραημέρου πλήθος κόσμου πλημμύρισε την πόλη προκειμένου να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις πολυδιάστατες δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Πηνειού. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο και κορυφώνονται σήμερα με την εντυπωσιακή παρέλαση της Άνοιξης στην καρδιά της Γαστούνης.

Ανθοφυτεύσεων συνέχεια και τη δεύτερη ημέρα των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024.  Φορώντας τα λευκά μπλουζάκια της διοργάνωσης, μαθητές και μαθήτριες του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης πλημμύρισαν με χαμόγελα και χρώμα την μικρή πλατεία Κουρβισιάνου. Υπό την συνεχή καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους καθώς και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής προχώρησαν στην ανθοφύτευση των παρτεριών της πλατείας ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για το διττό περιεχόμενο της δράσης που άπτεται αφενός στην ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος αφετέρου στην ενίσχυση της αγάπης και του σεβασμού για τον τόπο τους.

Αφετηρία και προορισμό τα παιδιά είχε η πρωτοβουλία «Απλώνω Ευτυχία» που ξεκίνησε στην πλατεία Ηρώων λίγο μετά τις 18:00. Με τη συγκεκριμένη δράση ο Δήμος Πηνειού επιδιώκει παράλληλα να στηρίξει το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» για το εξαιρετικά σημαντικό έργο που προσφέρει. Δεκάδες παιδιά πλημμύρισαν την πλατεία και χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους προκειμένου να ζωγραφίσουν σε λευκά μπλουζάκια το πως αντιλαμβάνονται την Ευτυχία. Αμέσως μετά αυτή η «ονειρική μπουγάδα»… απλώθηκε στην πλατεία διατρανώνοντας το μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης για αυτό το μείζον ζήτημα. 

Λίγο μετά τις 20:00 οι προβολείς στράφηκαν στην πλατεία Ελευθερίας για τη συναυλία της παιδικής χορωδίας Πατρών Cantelena. Η χορωδία, που ιδρύθηκε το 2016, παρουσίασε πρωτότυπα έργα και διασκευές από τη σύγχρονη χορωδιακή μουσική. Αμέσως μετά το συγκρότημα Banda Morena παρέσυρε το κοινό σε ένα μοναδικό πάρτι που διήρκεσε μέχρι αργά τη νύχτα. Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Δημιουργούμε μαζί τις προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον»

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να εντείνει τις προσπάθειες για την αναγέννηση του Δήμου Πηνειού επανέλαβε ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Πέμπτης. «Με επιθετική πολιτιστική, πολιτισμική, εκπαιδευτική και παιδευτική επανεκκίνηση, αναδιάταξη και αναβάθμιση θα δημιουργήσουμε τις προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός και συνέχισε «Ξεκινήσαμε τα Ανθεστήρια Γαστούνης 2024 με τέσσερα παιδιά από το δήμο μας, τέσσερις γνωστούς Djs για να κινητοποιήσουμε τη νεολαία μας. Αυτή είναι το μέλλον μας και σε αυτήν επενδύουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος