FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσιάζει και συγκινεί ο Γιάννης μέσα από τα έργα του: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της ατομικής του έκθεσης ζωγραφικής

Ημερομηνία: 30-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του 16χρονου Γεράσιμου Ιωάννη Καραβίδα στην αίθουσα Τέχνης Παλίσσανδρος της Πάτρας την περασμένη Παρασκευή όπου όλοι οι φιλότεχνοι από την Πάτρα αλλά και την Ηλεία, απόλαυσαν από κοντά τα έργα του νεαρού καλλιτέχνη. Η έκθεση έχει τίτλο «Επικοινωνία μέσω χρωμάτων» και ο ίδιος ο Γεράσιμος Ιωάννης με την δασκάλα του Ελένη Σταθοπούλου πάντα στο πλευρό του, ήταν εκεί για να δεχθεί τα συγχαρητήρια του κόσμου που του προσέφεραν με την παρουσία τους ένα μεγάλο χαμόγελο! Στα εγκαίνια της έκθεσης βρέθηκαν και ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ με τον αντιδήμαρχο Λάμπη Δημόπουλο για να συγχαρούν το νεαρό καλλιτέχνη καθώς και πολλοί φίλοι και γνωστοί από την Ανδραβίδα.

Η δασκάλα του ζωγράφος Ελένη Σταθοπούλου ιδιαίτερα συγκινημένη για το νέο αυτό βήμα του μαθητή της με το ιδιαίτερο χάρισμα και ταλέντο όπου αν και αυτιστικός έχει κάνει άλματα επικοινωνώντας μέσα από την τέχνη, ανέφερε:

«Ο Γιάννης είναι ένας εξαιρετικός νέος. Ξεκινήσαμε περίπου ένα χρόνο πριν…σιγά σιγά στην αρχή να δω κ εγώ που μπορεί να φτάσει. Θεωρώ ότι πλέον με έχει εμπιστευτεί, με ακούει και αυτά που του λέω τα εφαρμόζει στα έργα του. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει δείξει μεγάλη βελτίωση και τα έργα του εξελίσσονται.

Σχεδιάζει βιαστικά, απότομα, με γραμμές απλές, με ένα δικό του τρόπο.

Ο Γιάννης χρησιμοποιεί τέμπερες. Δουλεύει με τα βασικά χρώματα κ έτσι μπαίνει στη διαδικασία να δημιουργήσει τα δευτερεύοντα κ τις διαφορετικές αποχρώσεις.

Αγαπάει αυτό που κάνει κ συγκεντρώνεται “μπαίνει” μέσα στο έργο κ γίνεται μέρος αυτού.  Είναι ένας εξαιρετικός νέος καλλιτέχνης που έχει να δώσει πολλά στον χωρο των εικαστικών τεχνών.  Ο Γιάννης με αυτή την έκθεση μας δείχνει τον δικό του τρόπο έκφρασης. Τα έργα του έχουν προσωπικό ύφος λόγω της ιδιαίτερης κοφτής πινελιάς που διατηρεί από την αρχή που ξεκινήσαμε. Στα πιο πρόσφατα έργα του φαίνεται καθαρά η εξέλιξη του.  Μέσα από τα έργα του μπορείτε να δείτε τον κόσμο του Γιάννη…»

Η έκθεση στον Παλίσσανδρο, θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 8 Φεβρουαρίου…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος