FOLLOW US: facebook twitter

“Ενθαρρύνουμε τον θηλασμό”

Ημερομηνία: 20-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Την Τετάρτη στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας

Εκδήλωση με θέμα “Ενθαρρύνουμε τον θηλασμό” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 5.30 το απόγευμα στο αίθριο της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού και σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας.

Ομιλήτριες θα είναι οι Μαίες του Δικτύου Μαιών Αμαλιαδας Νίκη Μυλωνά και Ελένη Φωτεινοπούλου.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των Επαγγελματιών Υγείας σε θέματα που σχετίζονται με τον μητρικό θηλασμό και την προαγωγή του, στοχεύοντας στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για αποκλειστικό μητρικό θηλασμό στο 50% των βρεφών έως το 2025.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για το 2023 επικεντρώνεται στο θέμα της προαγωγής του μητρικού θηλασμού σε συνδυασμό με την εργασία, με στόχο την ενίσχυση των δικαιωμάτων των θηλαζουσών μητέρων.

Στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, όπως τονίζει η Διοικήτρια Αριστέα Παπαδοπούλου, υποστηρίζουν ιδιαίτερα το Μητρικό Θηλασμό μέσα από τα μαθήματα Γονεϊκότητας που παρέχουν δωρεάν στις μέλλουσες μανούλες.

“Τα μαθήματα προετοιμασίας της Γονεϊκότητας γίνονται κάθε Τετάρτη και αφορούν την ψυχοσωματική προετοιμασία των εγκύων και των συντρόφων τους για τον τοκετό, καθώς και την εκπαίδευση στον μητρικό θηλασμό και την φροντίδα του νεογνού. Ενημερώνουμε και εκπαιδεύουμε τις γυναίκες ώστε να θηλάσουν με επιτυχία τα μωρά τους. Τις στηρίζουμε με σεβασμό στο νέο τους ρόλο. Είμαστε δίπλα τους για οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει ακόμη και με κατ’ οίκον επισκέψεις!! Σας καλούμε λοιπόν όλες και όλους με μεγάλη χαρά, την ερχόμενη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 το απόγευμα στον αίθριο χώρο της Νοσηλευτικής μας Μονάδας για να ενημερωθούμε για τα οφέλη του Μητρικού Θηλασμού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδες Μητρικού Θηλασμού 2023”.

Κ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος