FOLLOW US: facebook twitter

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Με επιτυχία η εκδήλωση για την Προσκοπική Ημέρα Σκέψης

Ημερομηνία: 22-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Συνέχισαν κι εφέτος, μια όμορφη παράδοση που θέλει κάθε χρόνο για την ημερομηνία ορόσημο,την 22α Φεβρουαρίου να συγκεντρώνονται οι Παλαιοί και εν ενεργεία  Πρόσκοποι σε ανάμνηση της γενέθλιας ημέρας του Ιδρυτή του Προσκοπισμού .Αυτή τη φορά όμως,λόγω των υγειονομικών περιορισμών, γιόρτασαν την «Ημέρα του Προσκόπου ,την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», εντελώς διαφορετικά , όμως με αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας και τα μηνύματα που εκπέμπονται και διένειμαν ενημερωτικό φυλλάδιο.

Στον πεζόδρομο μπροστά από τα γραφεία τους,έστησαν την ανάλογη διακόσμηση και πρόσφεραν στους διερχόμενους γλυκίσματα,ευγενική  προσφορά του καταστήματος”Προζύμι και Μέλι” και αντάλλαξαν ευχές τόσο για την Ημέρα όσο και για την υλοποίηση του έργου τους.
Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.τόνισε σε δηλώσεις του, το σύνθημα της Ημέρας ‘‘Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο” και  έκανε  αναφορά στα Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι το σημείο  και ο κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από την Προσκοπική Κίνηση, αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα , καλωσορίζοντας τα νέα μέλη των Παλαιών ,των Επιτροπών ,τους βαθμοφόρους και τους φίλους που  παρευρέθηκαν σε αυτή τη λιτή και  ιδιαίτερη εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο όραμα ενός άλλου καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, την φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο”  .Ομοίως και ο Υπαρχηγός κ.Ανδρέας Γιατράς   αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής.. ” Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δίνει σ΄ όλους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διάδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ’ όλο τον κόσμο,να επαναβαιώσουν τη θέση τους καλλιεργώντας την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης, της κατανόησης και της αλληλεγγύης. Αυτή η μέρα είναι για τα εκατομμύρια μέλη της παγκόσμιας συντροφιάς μας, μέρα χαράς, ελπίδας, συντροφικότητας, μνήμης αλλά και αποφάσεων για καινούργια ξεκινήματα. ”.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις των άλλων μελών της Ένωσης.Τίμησαν με την παρουσία τους την ιδιότυπη αυτή εκδήλωση ο ι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Αργυρόπουλος και Γιάννης Παπαδημητρίου καθώς επίσης ο Γραμματέας του Δήμου κ.Γιάννης Βαρελάς και ο Υπεύθυνος Εθελοντισμού κ.Γιάννης Πλεμμένος.

Το παρών έδωσε και Δασάρχης κ.Παναγ.Λάττας και ο καθηγητής κ.Αθανάσιος Φωτόπουλος.

Από τους Προσκόπους ο αν/της ΠΕ κ.Νίκος Καραχάλιος και ο ΑΣ Γιώργος Καραμάνης. Επίσης από τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων ο Υπαρχηγός κ.Παναγ.Καλαμπρέζος, ο πρώην Τοπικός Έφορος κ.Θυμίος Κολοκοτρώνης, οι πρώην Βαθμοφόροι κ.κ.Γιώργος Ηλιόπουλος ,Τ.Παυλίδης,Δ.Τσουκαλάς  κα καθώς και δεκάδες διερχόμενοι παλαιοι πρόσκοποι,φίλοι της κίνησης και συμπολίτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος