FOLLOW US: facebook twitter

Ενισχύεται με στρατιωτικό παθολόγο το Νοσοκομείο Πύργου!

Ημερομηνία: 18-04-2023 | Συντάκτης:

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΦΕΡΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ

-Τέθηκαν όλα τα σημαντικά προβλήματα και δόθηκε το ‘πράσινο φως’ χρηματοδότησης  των Νοσηλευτικών Μονάδων του Νομού για την κτιριακή αναβάθμιση

Σημαντική εξέλιξη για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου αποτελεί η ενίσχυσή του με στρατιωτικό ιατρό παθολόγο, που θα παρέχει τις υπηρεσίες του αδιαλείπτως επί δεκαπενθήμερο. Για το ουσιαστικό αυτό αποτέλεσμα καθοριστική ήταν η πρόσφατη συνάντηση που είχε με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, ο βουλευτής του νομού μας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Σε αυτή την συνάντηση ο Ηλείος κοινοβουλευτικός, ο οποίος βρίσκεται σε στενή συνεργασία και με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Σπύρο Πολίτη για όλα τα ζητήματα, εστίασε για ακόμη μία φορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία του Νομού εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, όπου κυριαρχεί η έλλειψη παθολόγων. Μέχρι σήμερα τα κενά και οι εφημερίες καλύπτονται με την καθημερινή μετακίνηση ιατρών παθολόγων από Νοσοκομεία όμορων νομών.

Ανά δεκαπενθήμερο

Με την απόφαση που ελήφθη δίνεται μία πιο μόνιμη λύση, καθώς από την Τρίτη 18 Απριλίου στο Νοσοκομείο του Πύργου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στρατιωτικός παθολόγος επί δεκαπέντε συνεχόμενες ημέρες και μετά την συμπλήρωση του δεκαπενθημέρου θα αντικαθίσταται από άλλον, για επιπλέον δεκαπέντε ημέρες και ούτω καθεξής. Έτσι, στους δύο υπάρχοντες παθολόγους προστίθεται ένας τρίτος, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ομαλή λειτουργία της παθολογικής κλινικής και στην καλύτερη παρακολούθηση των νοσηλευομένων ασθενών.

Μέχρι σήμερα τα κενά και οι εφημερίες καλύπτονται κυρίως με την καθημερινή μετακίνηση ιατρών παθολόγων από Νοσοκομεία όμορων νομών. Από τώρα και στο εξής θα υπάρχει μεγαλύτερη ενίσχυση στην παθολογική κλινική καθώς με την συνέχιση της μεγάλης προσπάθειας της 6ης ΥΠΕ να συνεχίσει να στηρίζει εφημεριακά το ΓΝ Ηλείας θα έχουν την δυνατότητα οι επισκέπτες ιατροί να βρίσκουν ένα σταθερότερο περιβάλλον για να εργαστούν.

Όπως εξήγησε ο κ. Νικολακόπουλος, η λύση αυτή δεν είναι οριστική, έχει όμως τα χαρακτηριστικά μόνιμης λύσης μέχρις ότου αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα, καθώς προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με προτεραιότητα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την θέσπιση κινήτρων για τους γιατρούς προκειμένου να στελεχωθούν τα μικρά Νοσοκομεία.

Χρηματική ενίσχυση

Στην κατεύθυνση της στήριξης των Νοσηλευτικών Μονάδων του Νομού μας σε όλα τα επίπεδα, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ για το Νοσοκομείο Πύργου και 70.000 ευρώ για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, που αφορά στην βελτίωση των κτιριακών υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι για το Νοσοκομείο- Κ.Υ. Κρεστένων έχει εξασφαλιστεί ποσό της τάξεως των 588.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ήδη προχωρά η διαδικασία για την δημοπράτηση του έργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος