FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία άσκηση αντισεισμικής προστασίας

Ημερομηνία: 19-11-2023 | Συντάκτης:

Ενημέρωση στο Εσπερινό Αμαλιάδας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας

Ένας πολύ γόνιμος μήνας είναι φέτος ο Νοέμβρης, για το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λυκ. Τ. Αμαλιάδας, με πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων. Στην αρχή του μήνα, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του σχολείου και σύμβουλος σχολικής ζωής, φιλόλογος  κ. Γιώργ. Στασινόπουλος ενημέρωσε συνολικά την κοινότητα (μαθητές και εκπαιδευτικούς) πάνω σε θέματα πολιτικής προστασίας και σε συνεργασία με τον Δ/ντή κ. Ιωάννη  Χριστόπουλο, γνωστοποίησαν τα σχέδια και μέτρα έκτακτης ανάγκης, τηρώντας το πρωτόκολλο.

Ακολούθησε με επιτυχία, άσκηση αντισεισμικής προστασίας, με βιωματική συμμετοχή των μαθητών και των καθηγητών (οργάνωση ομαλής διαφυγής και καταφυγής σε ασφαλή σημεία, έλεγχος εγκαταστάσεων και συστημάτων κλπ.). Προγραμματίστηκε ακόμα για το τέλος του μήνα, νέα ανάλογη άσκηση, όπου οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να απαντήσουν σε σχετικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο.

Στις 14 Νοεμβρίου, νέα δράση είχε καλεσμένο τον Διοικητή  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ. Κων/νο Χριπάτσιο και παρουσιάστηκαν εξειδικευμένες πληροφορίες για πυρκαγιές και πλημμύρες, ενώ δόθηκε βάση στα μέτρα πρόληψης.

Πέραν αυτών, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις ειδικών στο σχολείο για θέματα ‘‘πρώτων βοηθειών’’, καθώς και παρουσιάσεις τρόπων αντιμετώπισης καταστροφών, λόγω φυσικών αιτίων.

Σε εποχές δύσκολες, με την κλιματική αλλαγή παρούσα, οι δράσεις αυτές αποκτούν μεγάλη σημασία και έχουν κεντρικό ρόλο, στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών,-τριών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot