FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση Μπαλαούρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Όχι μόνο ΤΕΦΑΑ αλλά και Ξενόγλωσσο και Ινστιτούτο Έρευνας!

Ημερομηνία: 15-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Έγγραφο του Δ.Σ. προς Συγκλήτους Παν. Πατρών, Πελοποννήσου και Υπ. Παιδείας ζητώντας «δεσμεύσεις»

Τέλος στα σενάρια και τα δημοσιεύματα αναφορικά με την ίδρυση τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Πύργο αλλά και τη λειτουργία του υπάρχοντος τμήματος ΔΟΕΠΤΜ του ΤΕΙ που πανεπιστημοποιείται, έδωσε ο Ηλείος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου με μοναδικό σκοπό να ξεκαθαρίσει τα δεδομένα μετά την δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου αλλά και να μεταφέρει τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για την Ηλεία.

Όπως είπε, οι προθέσεις του Υπουργού Παιδείας είναι γνωστές και αφορούν όχι μόνο την λειτουργία τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Πύργο αλλά και την παραμονή του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ ως ΑΕΙ στην πόλη ενώ στην αιτιολογική έκθεση του υπουργείου όπως τον ενημέρωσε ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου είναι η ίδρυση ακόμα μιας πανεπιστημιακής σχολής, ενός προπτυχιακού ξενόγλωσσου σε σχέση με αθλητισμό και ολυμπισμό αλλά και ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου για την υγεία και την διατροφή αθλητών. «Το βάρος για όλα αυτά, δεν πέφτει στην κυβέρνηση αλλά στους ώμους τους δικούς σας» είπε ο κ. Μπαλαούρας απευθυνόμενος στο σώμα, και πρόσθεσε ότι «το στοίχημα είναι μεγάλο και δύσκολο και για τη σχολή ΤΕΦΑΑ θα πρέπει να γίνουν πράγματα τα οποία πρέπει να μπουν μπροστά από τώρα». «Το θέμα είναι δικό σας και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να δείξει ετοιμότητα» σημείωσε.

Βεβαίως, ο κ. Μπαλαούρας απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους συμβούλους ξεκαθαρίζοντας την εικόνα γύρω από το σοβαρό αυτό θέμα, δίνοντας ουσιαστικά ένα τέλος στα σενάρια και τις ψευδείς ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Έγγραφο προς το Υπουργείο

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεσσαλάς, συνοψίζοντας τα βασικά σημεία της συνεδρίασης, επισήμανε ότι θα συνταχθεί έγγραφο προς τις Συγκλήτους των Πανεπιστημίων Πατρών και Πελοποννήσου καθώς και στον Υπουργό Κ. Γαβρόγλου, στο οποίο θα ζητείται η άμεση λειτουργία του τμήματος ΤΕΦΑΑ αλλά και του ξενόγλωσσου με ταυτόχρονη δέσμευση για την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών και την στελέχωση τους με το απαιτούμενου προσωπικό. Επίσης θα ζητείται η δέσμευση παραμονής τους τμήματος ΔΟΕΠΤΜ και των φοιτητών του στην πόλη μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Πριν την άφιξη Μπαλαούρα στην κατεπείγουσα συνεδρίαση, υπήρξαν τοποθετήσεις τόσο από το Δήμαρχο όσο και από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά και δημοτικούς συμβούλους, όπου εκφράζονταν επιφυλάξεις αλλά και αγωνία για το «αύριο» αναφορικά με το νεοϊδρυθέν τμήμα στην πόλη.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ομάδα σπουδαστών του ΤΕΙ μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου τους Νικηφόρο Ψυχογιάννη ο οποίος πήρε το λόγο και μίλησε για την πραγματικότητα που βιώνουν ως φοιτητές στον Πύργο, σε ένα τμήμα με σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα και χωρίς στήριξη από την τοπική κοινωνία, ζητώντας απάντηση στο ερώτημα, για ποιο λόγο να παραμείνουν στην πόλη… Μάλιστα αναφέρθηκε και στο διχασμό που έχουν προκαλέσει όλα τα δημοσιεύματα της τελευταίας εβδομάδας μεταξύ των φοιτητών, υποστηρίζοντας πως δυστυχώς δεν ξέρουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα για αυτούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος