FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση από τον Ερυθρό Σταυρό στο ΣΔΕ Πύργου

Ημερομηνία: 16-02-2024 | Συντάκτης:

Την Τετάρτη 14/02/2024 στο ΣΔΕ Πύργου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Ερυθρό Σταυρό. Ο εκπρόσωπος του τομέα Πύργου κος Γεωργόπουλος Τάκης αφού ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές του ΣΔΕ Πύργου σχετικά με την ιστορία και το σκοπό ίδρυσης του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε παρουσίαση σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα μέτρα ασφάλειας διασώστη και θύματος, ο σωστός τρόπος ενημέρωσης των υπηρεσιών Άμεσης Βοήθειας, η ενδεδειγμένη αντίδραση σε περίπτωση απώλειας συνείδησης, η αντίδραση σε περίπτωση απόφραξης αεραγωγού και φροντίδα τραύματος. Τέλος έγινε επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «ενήλικες μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο ισότιμο με Γυμνασίου.

Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των μαθημάτων – γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στους εκπαιδευόμενους. Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιείτε στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.  

Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :

• Ελληνική Γλώσσα

• Μαθηματικά

• Αγγλικά

• Πληροφορική

• Φυσικές Επιστήμες

• Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

• Κοινωνική Εκπαίδευση

• Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή

• Διαθεματικά Σχέδια Δράσης

• Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών – αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενος

Εκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε  Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τη φοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα – γραμματισμούς που διδάσκονται στο σχολείο.

Οι εκπαιδευόμενοι – μαθητές είναι 18 ετών και άνω.

Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς άγχος.  

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται το απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν, συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

● Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.

● Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

● Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).

● Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής

Για εγγραφές και πληροφορίες για το νέο σχολικό έτος πραγματοποιούνται καθημερινά, απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος