FOLLOW US: facebook twitter

Εγγυητής ο δήμος Ήλιδας για τα χρέη του «Ηλείου» προς τη ΔΕΗ

Ημερομηνία: 08-02-2023 | Συντάκτης:

-Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στο πρόσφατο δημοτικό συβούλιο

Εγγυητής της επιχορήγησης του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» αναλαμβάνει ο δήμος Ήλιδας, προκειμένου να συνεχιστεί η εξόφληση των χρεών του προς τη ΔΕΗ, τα οποία ανέρχονται στις 694.246 ευρώ, έπειτα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στο συμβούλιο κατατέθηκε επιστολή του τομέα Διαχείρισης Πελατών Δημοσίου/Διεύθυνσης Εταιρικών Πελατών της ΔΕΗ, σχετικά με την οφειλή τού Νομικού Προσώπου «Ο ΗΛΕΙΟΣ» προς αυτήν. Όπως αναφέρει η επιστολή, θέλουν ρητή και κατηγορηματική δέσμευση ότι θα εκδοθεί Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο Δήμος Ήλιδας θα εγγυάται ανεπιφύλακτα την εμπρόθεσμη και ολοκληρωτική εξόφληση του χρηματικού ποσού ύψους 694.246,00 €, που αποτελεί το χρέος του Νομικού Προσώπου. Σε διαφορετική περίπτωση, η Συμφωνία Ρύθμισης και Αναγνώρισης της οφειλής θα είναι άκυρη.

Ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος, κατά την οποία ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφία, Χρ. Χριστοδουλόπουλος, ανέφερε πως το σώμα δεν διασφαλίζεται νομικά. Η Λαϊκή συσπείρωση δήλωσε ότι θα ψηφίσει θετικά, με τον όρο ότι ο δήμος θα εγγυάται την επιχορήγηση του νομικού προσώπου. Ο κ. Κράλλης ανέφερε ότι θα ψηφίσει θετικά, με την προϋπόθεση ότι ο δήμος θα χρηματοδοτεί την εξόφληση.

Τελικά, ο Δήμαρχος κ. Λυμπέρης διατύπωσε την πρόταση να ληφθεί απόφαση στην οποία θα αναφέρεται ότι ο δήμος εγγυάται την επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου, προκειμένου να πληρώνει τις οφειλές του προς τη ΔΕΗ. Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος κάλεσε τα μέλη να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν.

Οι κ. Παπαδόπουλος, Χριστοφόρου, Μπούρας, Μπακέλλας, Γεωργόπουλος, Παναγιωτάρας, Κράλλης Δημήτριος, Κράλλης Γεώργιος, Παναγόπουλος Χρήστος και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ψήφισαν θετικά.
Οι κ.κ. Χριστοδουλόπουλος, Τσεριώνης, Παπαγιαννόπουλος, Ανδρουτσόπουλος, Ντάνασης, Αθανασόπουλος, Γκουβίτσα, Ανδρικοπούλου, Νικολόπουλος και Χριστόπουλος καταψήφισαν. Ο κ. Αστερής ψήφισε λευκό. Ο κ. Ζαχαρόπουλος δήλωσε παρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot