FOLLOW US: facebook twitter

ΕΝΦΙΑ 2024: Έρχονται τα εκκαθαριστικά

Ημερομηνία: 03-04-2024 | Συντάκτης:

Περισσότεροι από 7.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 800 δισ. ευρώ θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ προκειμένου η πρώτη δόση να πληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου.

Τα ποσά θα αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς Taxisnet των ιδιοκτητών και θα πρέπει οι ίδιοι να εισέλθουν με τους κωδικούς τους στην εφαρμογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (WWW.aade.gr) προκειμένου να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής με το συνολικό ποσό ΕΝΦΙΑ και τις μηνιαίες δόσεις που αντιστοιχούν.

Από εφέτος οι δόσεις αποπληρωμής έχουν αυξηθεί σε έντεκα, από δέκα που ήταν πέρυσι, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Απριλίου και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025. Μάλιστα, σύμφωνα με νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών, από το 2025 ο ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να εξοφληθεί σε 12 δόσεις με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως τα τέλη Μαρτίου και η τελευταία τέλη Φεβρουαρίου.

Στο υπουργείο Οικονομικών, τελικά, δεν έλαβαν υπ’ όψιν τα πολλά αιτήματα που δέχθηκαν ειδικά για εφέτος να υπάρχει μια εξαίρεση και η έκπτωση του 10% να αφορά και εκείνους που έχουν ασφαλίσει την κατοικία τους για δύο από τους τρεις κινδύνους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος