FOLLOW US: facebook twitter

Ενεργειακή κοινότητα από τους Ηλείους Φαρμακοποιούς

Ημερομηνία: 01-07-2024 | Συντάκτης:

Ολοκληρώνεται σύντομα το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αγκινάρα Πύργου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ένα ακόμα καινοτόμο ενεργειακό εγχείρημα στην Ηλεία παίρνει «σάρκα και οστά», καθώς σύντομα ολοκληρώνεται η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου 500kw στην Αγκινάρα του δήμου Πύργου, το οποίο ίδρυσε η Ενεργειακή Κοινότητα Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών και την κατασκευή του ανέλαβε η εταιρεία Olympic Engineering & Consulting του μηχανικού Ζώη Σιδηροκαστρίτη, ο οποίος επίσης συμμετέχει σε ενεργειακή κοινότητα.

Όπως τόνισε σε ανάρτησή του ο κ. Σιδηροκαστρίτης, το καταρτισμένο και καλά εκπαιδευμένο συνεργείο της εταιρείας σύντομα θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του πάρκου για λογαριασμό της Ενεργειακής κοινότητας Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών, και παράλληλα υπογράμμισε ον καθοριστικό ρόλο του προέδρου της Ενεργειακής Κοινότητας, Αργύρη Σπυρίδη.

«Χωρίς την καθοριστική του συμβολή, το όραμα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα και τον ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπυρίδης είναι ο βασικός εμπνευστής του εγχειρήματος της Ενεργειακής Κοινότητας Φαρμακοποιών, η οποία συστάθηκε με στόχο να μετατραπεί στην ενεργειακή κοινότητα του συνόλου των συνεταιριστικών φαρμακαποθηκών και φαρμακοποιών ολόκληρης της Ελλάδας για έργα χωρίς τοπικούς περιορισμούς όπως η ηλεκτροκίνηση, η πώληση και η αποθήκευση αλλά και ο βασικός προμηθευτής όλων των μελών σε ενεργειακά προϊόντα πετυχαίνοντας τις πιο ανταγωνιστικές τιμές βάση οικονομίας κλίμακας.

Το πρώτο μεγάλο έργο που αφορά την Ηλεία, είναι το λεγόμενο «project Απόλλων», το οποίο προβλέπει τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό και απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και μη για τον ενεργειακό συμψηφισμό των επιχειρήσεων τους. Στα ιδρυτικά μέλη συμπεριλαμβάνονται ο όμιλος ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ με τη συνεταιριστική φαρμακαποθήκη της Αμαλιάδας ενώ στα βόρεια ο όμιλος ΣΕΦΑΡ με τη συνεταιριστική φαρμακαποθήκη του Αγρινίου Η ενεργειακή κοινότητα έχει έδρα την Αμαλιάδα και στο συγκεκριμένο έργο μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν έδρα και ρολόι συμψηφισμού στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,

«Μία μικρή ομάδα φαρμακοποιών του ομίλου ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ οραματίστηκε την ανάγκη για την ύπαρξη ενεργειακών κοινοτήτων προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες όλων των φαρμακοποιών, αλλά και των Συνεταιρισμών τους. Πιστοί στις συνεταιριστικές αρχές, γνωρίζοντας από την αρχή ότι θέλουν να κάνουν κάτι μεγάλο και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα καταθέτουν εμπεριστατωμένες προτάσεις συνεργασίας στους συνεταιρισμούς των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Οι προτάσεις γίνονται αμέσως αποδεκτές με ιδιαίτερη θέρμη από τον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ και τον όμιλο ΣΕΦΑΡ. Μαζί πλέον ενωμένοι ιδρύουν δύο ενεργειακές κοινότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα μία σε κάθε περιφέρεια και απευθύνονται σε όλους τους φαρμακοποιούς ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη και πελάτες προκειμένου να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες μέσα από το πρώτο έργο εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού. Ταυτόχρονα προσκαλούν όλους τους συνεταιρισμούς ανά την Ελλάδα και τους φαρμακοποιούς τους να γίνουν μέλη τους για τα επόμενα έργα όπως ηλεκτροκίνηση η πώληση και η αποθήκευση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ενεργειακής κοινότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot