FOLLOW US: facebook twitter

Ένας μαγικός Χαρούλης ξεσήκωσε το Φλόκα την πιο ζεστή βραδιά του Ιούλη!

Ημερομηνία: 26-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

– 4.000 άνθρωποι αγνοώντας τον καύσωνα γέμισαν ασφυκτικά το θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ για να ακούσουν τραγούδια «τσ’ αγάπης»

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μια μαγική, εκρηκτική και  μεθυστική στην κυριολεξία μουσική εμπειρία χάρισε στο κοινό της Ηλείας  την Δευτέρα το βράδυ, την πιο καυτή βραδιά  του Ιούλη,  ο μέγας καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης, ερμηνεύοντας στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ στο Φλόκα, που σείστηκε από την αυθεντική κριτική φωνή του, ροκάροντας με τους αρχέγονους ήχους της παράδοσης και της Κρήτης!

Μια ξεχωριστή στιγμή για το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας που μας προσέφεραν αυτήν την ιδιαίτερη βραδιά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επιταλίου «Επί της Αλός».

Ένα ολόκληρο θέατρο στο πόδι, ίσως και 4.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας, αγνόησαν τον καύσωνα,  με την νεολαία να έχει κυκλώσει τη σκηνή χορεύοντας για πάνω από δυόμισι ώρες και τραγουδώντας δυνατά με τον Χαρούλη αγαπημένα τραγούδια , παλιά αλλά και νεότερα, φρέσκιες ενορχηστρώσεις αλλά και κομμάτια από συνεργασίες και δικούς του αγαπημένους καλλιτέχνες.

Ακόμα και ο ίδιος έμεινε έκπληκτος από την μαζική προσέλευση του κόσμου και κυρίως από την ζωντάνια του, ευχαριστώντας τους θεατές που παρά την αφόρητη ζέστη γιατί το θέατρο ήταν όντως «καμίνι», πλημμύρισαν το Φλόκα για να τον ακούσουν «εδώ στη γη της Ολυμπίας και των Ολυμπιακών αγώνων» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αυθεντικός, απλός, παραδοσιακός αλλά συγχρόνως εξωστρεφής και μεταδοτικός, είναι από τους καλλιτέχνες εκείνους που έχει το χάρισμα να παθιάζεται και να παθιάζει το κοινό του, να μας ξυπνά μνήμες, να μας συγκινεί με το λαούτο του και με την χαρισματική φωνή και παρουσία του να ταξιδεύει το μυαλό και την ψυχή.  

Ο Χαρούλης δεν παρέλειψε ωστόσο επιστρατεύοντας το συναίσθημα πάνω στο οποίο έτσι κι αλλιώς ακουμπά τη μουσική του, να αναφέρει ότι η σκέψη μας είναι κοντά στους ανθρώπους που υποφέρουν από τις πυρκαγιές ενώ μίλησε για ενσυναίσθηση και για την τρυφερότητα που όλοι έχουμε ανάγκη και πρέπει να την εκφράζουμε.

 Όπως πάντα έκανε τις αφιερώσεις του  και τις αναφορές του από σκηνής, σε δημιουργούς από τους οποίους έχει εμφανείς επιρροές,  τραγουδώντας τα «Μαλαματένια λόγια» αφιέρωσε το τραγούδι στον Μάνο Ελευθερίου και το Γιάννη Μαρκόπουλο,  είπε τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου και πολλά άλλα αγαπημένα γνωστών καλλιτεχνών.  

Το εντυπωσιακό μάλιστα ήταν ότι ο κόσμος δεν τον άφηνε να φύγει από τη σκηνή, κατέβηκε και ανέβηκε τρεις φορές  για να πει κατ’ απαίτηση του κοινού τον «Ερωτόκριτο» όπου ένα ολόκληρο θέατρο τραγουδούσε μαζί του και έκλεισε με το «Ξενύχτησαν στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ» και με ένα σόλο ροκάροντας με το λαούτο του!!!!

Μαζί του ήταν οι μουσικοί:

Λευτέρης Ανδριώτης/Λύρα

Βασίλης Μπαχαρίδης/Κρουστά

Θανάσης Dzingovic/Ηλεκτρική κιθάρα

Ορέστης Μπενέκας/Πλήκτρα

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Φωτογραφίες από Papaioannou Photography και από την Λυδία Σταθοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot