FOLLOW US: facebook twitter

Ένας Απινιδωτής μπορεί να σώσει μια ζωή…

Ημερομηνία: 18-06-2024 | Συντάκτης:

Παραδόθηκε παρουσία των κατοίκων αυτόματος Απινιδωτής από ιδιωτική δωρεά στον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ωλένης

-Ακολούθησε και εκπαίδευση των κατοίκων για τη χρήση του μηχανήματος από το ΕΚΑΒ

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Σε μια συγκινητική τελετή στον προαύλιο χώρο της Λαογραφικής συλλογής της Ωλένης, παραδόθηκε παρουσία πολλών κατοίκων, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο «Η Ωλένη»  ένας  Αυτόματος Εξωτερικός  Απινιδωτής. Μια ευγενική δωρεά της οικογένειας της κα. Ματίνας Βυτοπούλου  στη μνήμη  της αείμνηστης μητέρας της Μαίρης Βυτοπούλου.

Ο απινιδωτής είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός εξοπλισμός που μπορεί να σώσει ζωές σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής. Με άμεση παρέμβαση και τη χρήση του, αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες επιβίωσης και ανάκαμψης του πάσχοντα.

Δύο ειδικοί Εκπαιδευτές ο κ.  Αλεξανδρόπουλος Αριστογείτων και ο κ. Βαρουχάκης Κωνσταντίνος του ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ από το ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Ωλένης τις Πρώτες Βοήθειες, στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής με τη χρήση Απινιδωτή.

Ο Απινιδωτής  τον οποίο παρέλαβε η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Αγγελική Δημητρακάκη, θα τοποθετηθεί σε ειδικό κουτί στον εξωτερικό χώρο της Λαογραφικής Συλλογής της Ωλένης για την άμεση πρόσβαση των εκπαιδευμένων  σε περίπτωση ανάγκης. Ευχή όλων είναι να μην υπάρξει ανάγκη να χρησιμοποιηθεί.

Ο Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογος «Η Ωλένη» και η πρόεδρός του, εξέφρασε δημοσίως  τις ευχαριστίες και την την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στην οικογένεια Βυτοπούλου που  χορήγησε αυτόν τον απαραίτητο εξοπλισμό στην Τ.Κ .Ωλένης, που όπως είπε «αυξάνει την ασφάλεια και θωρακίζει την υγεία των κατοίκων της, έναντι απρόοπτου συμβάντος. Επίσης ευχαρίστησε  και το ΕΚΑΒ που στήριξε τη Δωρεά και παρείχε μαθήματα πρώτων βοηθειών και χρήσης του απινιδωτή.

Από την πλευρά των δωρητών η κα Ματίνα Βυτοπούλου αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο Σύλλογο τονίζοντας ότι «Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός σύλλογος «Η Ωλένη» κάνει μια εξαιρετική, μια σπάνια δουλειά και στηρίζεται από μια χούφτα ανθρώπων. Εμένα ως Ωλενιώτισσα με κάνετε υπερήφανη μέσα από τις δράσεις σας και την προσφορά σας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot