FOLLOW US: facebook twitter

Έναρξη σχολικής χρονιάς: Το κινητό στην τσάντα και ο λογαριασμός για τα σπασμένα στη μαμά και στον μπαμπά

Ημερομηνία: 12-09-2024 | Συντάκτης:

H νέα σχολική χρόνια ξεκινάει  με τον «αέρα» της δοκιμής 11 αλλαγών, οι οποίες διατρέχουν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχουν μάλιστα λανσαριστεί με εμφαντικό τρόπο από την κυβέρνηση, σαν να πρόκειται για τις αλλαγές που θα μεταμορφώσουν δραστικά το γερασμένο και γεμάτο ελλείψεις εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Είναι όμως έτσι;

Η πιο πολυδιαφημισμένη αλλαγή αφορά την απαγόρευση της χρήσης του κινητού τηλεφώνου στο σχολείο -με τις ποινές να είναι αυστηρές αν ένας μαθητής ανοίξει το κινητό εν ώρα μαθήματος ή διαλείμματος.

Άλλη μια  αλλαγή που συζητείται έντονα είναι η ποινή στους μαθητές που θα καταστρέφουν σχολική περιουσία. Στην ουσία, η ποινή αφορά τους γονείς μιας και είναι και αυτοί που θα επωμίζονται το λογαριασμό για τα σπασμένα. Αν δεν το πράττουν, η ποινή θα εμφανίζεται στα ραβασάκια της εφορίας. Επαναφορά όμως υπάρχει και για την πενθήμερη αποβολή -υπό προϋποθέσεις.

Υπάρχουν και αλλαγές όπως οι 36.264 διαδραστικοί πίνακες που έχει ανακοινωθεί ότι θα εγκατασταθούνμέχρι το τέλος του 2024 σε όλες τις τάξεις από την Ε΄ Δημοτικού έως την Γ΄ Λυκείου -ήδη 28.504 πίνακες βρίσκονται σε σχολικές αίθουσες.

Παράλληλα, τα σχολεία εξοπλίζονται με νέα ρομποτικά συστήματα ενώ εγκαίνια θα κάνουν και το Ψηφιακό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου αλλά και η εφαρμογή e-parents η οποία θα παρέχει ενημέρωση στους γονείς για τη βαθμολογία, τις ανακοινώσεις και τις ειδοποιήσεις των σχολικών μονάδων. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα προστεθούν λειτουργίες για τις απουσίες, την πρόοδο της διδακτέας ύλης και τον προγραμματισμό συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot