FOLLOW US: facebook twitter

Έναρξη δικαστικού έτους σήμερα με αποχή των Δικηγόρων

Ημερομηνία: 16-09-2024 | Συντάκτης:

Διαμαρτυρία από το Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας για νέο δικαστικό χάρτη και την κατάσταση στη Δικαιοσύνη

Με αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους, ξεκινά σήμερα το νέο δικαστικό έτος για τους Δικηγόρους μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, αποδέχτηκε την από 07/09/2024 εισήγηση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, και αποφάσισε την αποχή των μελών του Συλλόγου από την άσκηση των καθηκόντων τους σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, ειδικότερα διαμαρτύρονται για:

α. την εσπευσμένη εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη από 16-9-2024, χωρίς να έχουν επιλυθεί προηγουμένως τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή του νέου συστήματος,

β. τις πρακτικές επιλεκτικής νομοθέτησης, στο πλαίσιο επικοινωνιακής διαχείρισης συγκεκριμένων υποθέσεων και υπό την πίεση της κοινής γνώμης, την περιστολή δικονομικών και ουσιαστικών δικαιωμάτων των πολιτών, κατά παράβαση της νομολογίας του ΕΔΔΑ, τις παρεμβάσεις σε εκκρεμείς υποθέσεις υπό την απειλή πειθαρχικού ελέγχου των δικαστικών λειτουργών, την προσπάθεια μετακύλισης σε δικηγόρους των ευθυνών για τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης,

γ. τις ιδιαίτερα σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του άρθρου 25 του Ν. 5095/2024, που αφορά στην εκκαθάριση και πληρωμή των αποζημιώσεων Νομικής Βοήθειας λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι σήμερα περιορισμένος αριθμός δικαιούχων έχει λάβει την αμοιβή του, με αποτέλεσμα να παραμένει ακόμα «γράμμα κενό» η συγκεκριμένη διάταξη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot