FOLLOW US: facebook twitter

Εναλλακτική για το κομφούζιο της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 29-01-2024 | Συντάκτης:

Με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών συζήτησε τη σύνδεση με την Πατρών-Πύργου ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρ. Χριστοδουλόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών βρίσκεται πλέον η πρόταση του δήμου Ήλιδας για να αποτραπεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αμαλιάδα το 2025, με την ολοκλήρωση της Πατρών-Πύργου, δεδομένου ότι θα αργήσει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου της πόλης.

Ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος συναντήθηκε με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου τις προηγούμενες ημέρες και, αφού ανέλυσε εκ νέου το πρόβλημα που θα προκληθεί αν όλη η κίνηση του αυτοκινητόδρομου διοχετευτεί μέσα στην πόλη από τον επαρχιακό δρόμο Αμαλιάδα-Γεράκι, πρότεινε την εφαρμογή μιας μελέτης που είχε εκπονηθεί πριν από χρόνια αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ: τη δημιουργία ενός είδους παρακαμπτήριου δρόμου, μήκους περίπου 500μ., που θα ξεκινά από την είσοδο/έξοδο της Πατρών-Πύργου και θα καταλήγει στο οδικό δίκτυο στο ύψος των αθλητικών εγκαταστάσεων, κοντά στο σημείο όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας. Με αυτήν την παρέμβαση, ο κύριος όγκος της κίνησης θα κατευθύνεται σε μεγάλους δρόμους της Αμαλιάδας (Ευαγγελιστρίας, Αντωνίου Πετραλιά) και θα αποτρέψει τη συμφόρηση στο κέντρο

Η συγκεκριμένη πρόταση, όπως εξήγησε στη σύσκεψη ο δήμαρχος, έχει το πλεονέκτημα της γρήγορης υλοποίησης διότι «πατάει» πάνω σε υπάρχον οδικό δίκτυο, που απλώς θέλει διάνοιξη και περιορισμένες απαλλοτριώσεις, ενώ υπάρχει ήδη μελέτη που προσδιορίζει τον τύπο και το εύρος της παρέμβασης. Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι αυτό το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν και να παραδοθεί σχεδόν ταυτόχρονα με τον αυτοκινητόδρομο, με την προσδοκία ότι ως τότε θα έχει ξεμπλοκάρει και η κατασκευή του περιφερειακού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χριστοδουλόπουλος είχε αναλύσει το πρόβλημα στον ίδιο τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα, στην πρόσφατη περιοδεία του στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδου στο Γεράκι, επισημαίνοντας ότι θα προκληθεί τεράστια συμφόρηση αν ο επαρχιακός δρόμος Αμαλιάδα-Γεράκι υποδεχθεί όλο τον κυκλοφοριακό φόρτο του νέου αυτοκινητόδρομου.

«Όπως είχα εξηγήσει και τον κ. Σταϊκούρα, έτσι και τώρα στη συνάντησή μου με υπηρεσιακά στελέχη εξήγησα ότι η σύνδεση του δρόμου Αμαλιάδα-Γεράκι με τον αυτοκινητόδρομο θα είναι ό,τι χειρότερο για την Αμαλιάδα, διότι θα μπλοκάρει όλο το κέντρο της πόλης από τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Εάν έναν οδηγό που θέλει να πάει στην Κουρούτα, τον αναγκάσουμε να κάνει μισή ώρα και τρία τέταρτα για να μπει και να βγει από την Αμαλιάδα, αφενός δεν θα είμαστε ελκυστικός προορισμός και αφετέρου θα προκληθεί τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος προσθέτονας ότι η πρότασή του για τη διευθέτηση του προβλήματος -μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο περιφερειακός δρόμος- έγινε αποδεκτή και θα μεταφερθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τις οριστικές αποφάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot