FOLLOW US: facebook twitter

Ένα ξεχωριστό αντάμωμα για τους βιβλιόφιλους της Ηλείας

Ημερομηνία: 03-07-2023 | Συντάκτης:

Μια ωραία γιορτή με βιβλία και μουσική στον Πολυχώρο ΔΕΞΑΜΕΝΗ Πύργου με τρεις Λέσχες Ανάγνωσης


Τα έξι χρόνια λειτουργίας της γιόρτασε  το απόγευμα της Παρασκευής στον Κοινωνικό Πολυχώρο « ΔΕΞΑΜΕΝΗ»  η Λέσχη Ανάγνωσης  Πύργου “ΔΕΞΑΜΕΝΉ αναγνώσεων” με Έκθεση των βιβλίων που έχουν σχολιαστεί από τα μέλη της. Μια   μεγάλη συγκέντρωση φίλων και μελών που είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν πληροφορίες για ένα βιβλίο που αγαπούν, αλλά και μια ωραία γιορτή με βιβλία και μουσική, ένα πραγματικά ξεχωριστό αντάμωμα για τους βιβλιόφιλους της Ηλείας.

 Στην ζεστή και πρωτότυπη γιορτή συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι  της Λέσχης Ανάγνωσης ΔΕΞΑΜΕΝΗ, η Λέσχη Βιβλίων Αμαλιάδας & και η Λέσχη Ανάγνωσης Ζαχάρως .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από την πλευρά της Αμαλιάδας, μέλη της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης που αποτελούν και μέλη της Λέσχης Βιβλίου Αμαλιάδας  και συγκεκριμένα η Ζωή Δημοπούλου , η Άννα Μοσχόβου Άννα και  ο Θανάσης Ψευδός. Μάλιστα παρουσίασαν το βιβλίο του πολυγραφότατου συνδημότη τους και στοχαστή Μήτσου Αλεξανδρόπουλου, «Αυτά που μένουν », Α τόμος, το οποίο μας φέρνει σε επαφή με γεγονότα που βίωσε ο λογοτέχνης στην Ελλάδα τα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου μέχρι την ήττα του Δημοκρατικού στρατού και την πολιτική του εξορία στις Ανατολικές χώρες. Μέσα από την παρουσίαση, ανέδειξαν  το πολυγραφότατο του λογοτέχνη, αλλά και την ιδιαιτερότητα του πολιτικοκοινωνικού και φιλοσοφικού του στοχασμού μέσα από απόσπασμα του βιβλίου.  Επίσης, το  ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Αμαλιάδας, κ. Πουλχερία Γεωργιοπούλου, παρουσίασε το βιβλίο του Κυριάκου Ντελόπουλου «Ο Άκης στα όπλα». και απολαύσαμε μια μουσική βραδιά από μουσικό συγκρότημα, που είχε προετοιμάσει η «ΔΕΞΑΜΕΝΗ αναγνώσεων» Πύργου.

Η Λέσχη ανάγνωσης Ζαχάρως εκπροσωπήθηκε από τις κυρίες Κατερίνα Ζήρου και Σταυρούλα Τσάκωνα που παρουσίασαν το βιβλίο “Μεγάλες προσδοκίες” του Κάρολου Ντίκενς και το “Ο θάνατος του Αστρίτη και άλλες ιστορίες” του Ηλείου λογοτέχνη  Δημήτρη Κανελλόπουλου.

Όλοι οι βιβλιόφιλοι. παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις όλων των παρισταμένων, συζήτησαν και δεσμεύτηκαν  για μελλοντικές συναντήσεις, κοινές παρουσιάσεις και εκδηλώσεις με άλλες Λέσχες Ανάγνωσης ενώ η βραδιά έκλεισε με συναυλία από την μουσική μπάντα “TANQUE HARMONICA”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος