FOLLOW US: facebook twitter

Ένα σύγχρονο γουέστερν γυρισμένο στο δάσος της Φολόης!

Ημερομηνία: 05-11-2021 | Συντάκτης:

Η “Αγέλη των προβάτων» του Δημήτρη Κανελλόπουλου μαζί με τις εικόνες του δρυοδάσους ταξιδεύουν στα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκη, Καϊρου και Ινδίας


Τι δουλειά έχουν οι Δημήτρης Λάλος και Άρης Σερβετάλης στο δάσος της Φολόης; Και από πού ως πού μπορεί να εξελιχθεί ένα γουέστερν κοντά στον Ερύμανθο; Ολα θα απαντηθούν μέσα από την ταινία «Αγέλη των προβάτων», τη νέα δημιουργία του Δημήτρη Κανελλόπουλου. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη, που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 62ου ΦΚΘ και αμέσως μετά θα προβληθεί στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου και στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ινδίας στην Γκόα. Μια μοναδική ευκαιρία μέσα από την ταινία να ταξιδέψει στον κόσμο και το δρυοδάσος της Φολόης μέσα από τις μαγευτικές εικόνες των γυρισμάτων.

Ο Θανάσης χρωστάει. Ψάχνει συμμάχους ομοιοπαθείς ώστε να μην πέσει θύμα της εκμετάλλευσης του τοκογλύφου. Μοιάζει να το έχει καταφέρει μέχρι που εμφανίζονται δύο ξένοι για να πιέσουν την κατάσταση υπέρ του δανειστή.

Αυτή είναι η σύντομη σύνοψη της «Αγέλης Προβάτων», του Δημήτρη Κανελλόπουλου, που γυρίστηκε στην Τρίπολη και το δάσος της Φολόης στην Αρχαία Ολυμπία,. Ένα σύγχρονο western, γυρισμένο στην Αρκαδία και την Ηλεία, η «Αγέλη Προβάτων» εκτός από την καθαρή αφηγηματική της γραμμή έχει να επιδείξει και ένα πολυάριθμο ensemble χαρακτήρων παιγμένο από ένα λαμπερό καστ: Δημήτρης Λάλος, Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Βασιλώττος, Λευτέρης Πολυχρόνης, Δημήτρης Λιόλιος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Κίμωνας Κουρής, Γιώργος Βαλαής.

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος στο σινεμά. Αντίθετα, έχει υπογράψει ως ηχολήπτης ένα πλήθος αγαπημένων και διακεκριμένων ταινιών, ενώ έχει επιπλέον σκηνοθετήσει 5 μικρού μήκους ταινίες – την πιο πρόσφατη, «Γεια σου Ανέστη» και τώρα η «Αγέλη των προβάτων» είναι η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος