FOLLOW US: facebook twitter

Ένα ροζ «ποτάμι» γυναικών έστειλε χθες από τον Πύργο μήνυμα ελπίδας & αισιοδοξίας-Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!

Ημερομηνία: 25-10-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”149940″ img_size=”full”][vc_column_text]Ένα ροζ «ποτάμι» γυναικών έστειλε χθες από τον Πύργο μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος με τη συνεργασία κοινωνικών φορέων

 

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας με σύνθημα “Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί… Όσο υπάρχει ΖΩΗ υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ”, μετέφεραν δεκάδες γυναίκες ντυμένες με ροζ μπλουζάκια, φορώντας στο χέρι το διάσημο βραχιολάκι ίδιου χρώματος, στον μεγάλο μαζικό περίπατο, που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Πύργου με προορισμό το Πάρκο Ξυστρή όπου ακολούθησε η κεντρική εκδήλωση.

Ο δήμος Πύργου, συμμετέχοντας για δεύτερη φορά στην εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μσστού, διοργάνωσε με προετοιμασία πολλών ημερών μια εξαιρετική εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή. Με τη συνδρομή της ΔΗΚΕΠ, του Πανελληνίου Συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και του Γραφείου Εθελοντισμού, η εκδήλωση είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας: ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές! Το ραντεβού δόθηκε στις 6.30 το απόγευμα μπροστά από το Λάτσειο, όπου εδώ και μέρες είχαν τοποθετηθεί αισιόδοξες πινελιές σε όλη την κεντρική πλατεία, που είχε κυριολεκτικά ντυθεί σα ροζ με το γνώριμο σε όλους μας σήμα, σε φανοστάτες, δέντρα και παρτέρια, ενώ ακόμα και από το σιντριβάνι ανάβλυζαν ροζ νερά , ενώ τεράστιοι φιόγκοι κοσμούσαν τις κολώνες του Δημαρχείου. Πόλος έλξης έχει γίνει το περίπτερο που έχει στηθεί μπροστά στο δημαρχείο όπου διατίθενται στην τιμή των 3 και 5 ευρώ πανέμορφα βραχιόλια με μηνύματα αισιοδοξίας όπου τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν στο σύλλογο γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα ζωής». Ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος έστειλε το δικό του μήνυμα ζωής, παρακινώντας τις γυναίκες να υποβάλλονται τακτικά σε διαγνωστικούς ελέγχους γιατί η πρόληψη είναι το παν.

Ο ροζ περίπατος, κατέληξε στο πάρκο Ξυστρή, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση με ομιλίες επιστημόνων, από τον Παθολόγο- Ογκολόγο, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας προληπτικής ογκολογίας Παναγιώτη Γκινόπουλο, την ιατρό -ακτινοδιαγνώστη Μαρία Αγαλιανού, τον Μαστολόγο, χειρουργό Διδάκτορα Ιατρικής του Παν/μιου Πατρών Ιωάννη Χαβελέ και τον ψυχολόγο Ανδρέα Σταματόπουλο. Συγκλονιτστικές ήταν οι μαρτυρίες- καταθέσεις ψυχής από γυναίκες που νόσησαν από καρκίνο του μαστού και μοιράστηκαν με το κοινό βιωματικές εμπειρίες. Το μήνυμα όλων ήταν βεβαίως ότι η έγκαιρη πρόληψη σώζει ζωές και ακόμα κι αν νοσήσεις, ο καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται πλέον με πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε κλήρωση για ΔΩΡΕΑΝ μαστογραφίες στις συμμετέχουσες από γιατρούς της πόλης μας.
Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την φορέων και συλλόγων της πόλης του Πύργου.

Εκτενές ρεπορτάζ στο φύλλο της Τρίτης…[/vc_column_text][vc_single_image image=”149921″ img_size=”full”][vc_single_image image=”149939″ img_size=”full”][vc_single_image image=”149942″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot