FOLLOW US: facebook twitter

Ένα παιδάκι από την Γαστούνη μας χρειάζεται!

Ημερομηνία: 08-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Συγκινητική αλυσίδα αλληλεγγύης από όλη την πόλη για να ενισχύσουν  11χρονη μαθήτρια του 2ου Δημοτικού  που χειρουργήθηκε με όγκο στον εγκέφαλο

  • «Κουμπαράς αγάπης» σε σχολεία και καταστήματα, «Καφές αγάπης»  και παρουσίαση βιβλίου μερικές από τις δράσεις συλλόγων και ευαισθητοποιημένων πολιτών
  • Όλη η Γαστούνη μια γροθιά, γιατί «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα»!

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Η Ρελίσα, είναι ένα γλυκύτατο κοριτσάκι 11 ετών, μαθήτρια  μέχρι πρότινος της Δ΄τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Γαστούνης , που αντί να παίζει  σε αυτήν την ηλικία ανέμελη με τις κούκλες της και τους φίλους της στα διαλείμματα, αντιμετωπίζει το σκληρό πρόσωπο της ζωής νοσηλευόμενη  στην Εντατικό Μονάδα του Νοσοκομείου Αγία Σοφία, γιατί ο καρκίνος της χτύπησε πρόωρα την πόρτα!  Όμως  όπως αποδεικνύεται, ακόμα και στα δύσκολα,  όλοι τελικά έχουμε κοντά μας έναν φύλακα άγγελο, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ένας, αλλά…  πολλοί!   Έτσι, σε αυτόν τον  μαραθώνιο αγώνα, τον δικό της και της οικογένειάς της,  βρίσκεται κοντά τους μια ολόκληρη πόλη, καθώς το δράμα του παιδιού και των γονιών της συγκίνησε τους πάντες και  δημιούργησε μια τεράστια αλυσίδα αλληλεγγύης  ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, όχι μόνο μέσα στη σχολική κοινότητα αλλά σε όλη την τοπική κοινωνία, αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη σώζει ζωές,. Και αυτό  το συναίσθημα ότι δίνεις στο συνάνθρωπο σου ζωή, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης για την ίδια την ζωή. Όταν μάλιστα είναι παιδί, αυτή η χαραμάδα φωτός και ελπίδας πολλαπλασιάζεται.

Η γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού του Νοσοκομείου ‘Αγία Σοφία» που πιστοποιεί ότι το παιδί έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα για την αφαίρεση του όγκου εγκεφάλου

Η περιπέτεια της  μικρής Ρελίσας ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό όταν η ασθένεια έδειξε τα πρώτα της σημάδια και το παιδί άρχισε να αντιμετωπίζει κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας που κινητοποίησαν τους γονείς. Το κοριτσάκι  εισήχθη αρχικά στο Νοσοκομείο Πύργου όπου  λόγω της ιδιαιτερότητας και σοβαρότητας της κατάστασής της, ακολούθησε η  άμεση διακομιδή της σε  εξειδικευμένο παιδιατρικό  Νοσοκομείο της Αθήνας  και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία. Σύμφωνα με την γνωμάτευση του θεράποντα γιατρού στο Αγία Σοφία  « Η ασθενής  Ρ. Λ  11 ετών, διεκομίσθη  στο Νοσοκομείο μας από το Γ.Ν Πύργου Ηλείας  λόγω ευμεγέθους όγκου εγκεφάλου, ο οποίος προκαλεί βλεφαρόπτωση και προοδευτική επιδεινούμενη αδυναμία κάτω άκρων.  Η ασθενής χρήζει επείγουσας χειρουργικής επέμβασης για αφαίρεση του εν λόγω όγκου, αλλιώς κινδυνεύει με μη αναστρέψιμη νευρολογική βλάβη.» . Και το χειρουργείο για την αφαίρεση του όγκου έγινε  πριν από 3 ημέρες  με επιτυχία και το παιδί νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά τα μηνύματα για την εξέλιξη της υγείας της είναι θετικά.

«Ο Κουμπαράς της αγάπης» για την μικρή Ρελίσα που έχει τοποθετηθεί σε σχολεία και καταστήματα της Γαστούνης πρέπει να γεμίσει γιατί «Όλοι μαζί μπορούμε»

Οι συγκινητικές δράσεις αλληλεγγύης στη Γαστούνη και ο «Κουμπαράς αγάπης για την Ρελίσα»

Όμως ο δρόμος της νοσηλείας και αποθεραπείας της είναι μακρύς και επίπονος , οι γονείς, άνθρωποι μεροκαματιάρηδες  που παλεύουν να επιβιώσουν σε έναν ξένο τόπο  είναι ανασφάλιστοι και άρα καλούνται να επωμιστούν το κόστος των νοσηλείων.

Συγκινητική κινητοποίηση όλων των συλλόγων γονέων των δημοτικών σχολείων της Γαστούνης με στόχο να γεμίσει ο «Κουμπαράς της αγάπης» 

Το δράμα της οικογένειας κινητοποίησε συλλόγους  γονέων, δασκάλους και επαγγελματίες της Γαστούνης, που έγιναν όλοι μια γροθιά οργανώνοντας  αυτές τις ημέρες έναν κύκλο αγάπης στα social media μέσα από την σελίδα «Ο δήμος μας ( δήμος Πηνειού) και τις σελίδες συλλόγων γονέων και απλών  χρηστών του φβ και  συγκινητικές δράσεις αλληλεγγύης. Κοινός στόχος, να γεμίσει ο «Κουμπαράς της αγάπης»  για την μικρή Ρελίσα   για να ενισχύσουν όσο μπορούν οικονομικά την οικογένεια.  Ο Κουμπαράς της αγάπης τοποθετήθηκε στα δημοτικά σχολεία αλλά και σε καταστήματα της Γαστούνης προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας, ενώ διοργανώνονται επίσης Καφές αγάπης, ακόμα και παρουσίαση βιβλίου με αλληλέγγυα χροιά και οι γονείς συγκινημένοι απευθύνουν στον κόσμο μόνο ένα τεράστιο ευχαριστώ!

«Κουμπαράς αγάπης» σε κατάστημα ενδυμάτων της Γαστούνης

Ο Κουμπαράς της αγάπης θα βρίσκεται στο γραφείο δασκάλων του 1ου 2ου  και 3ου δημοτικού σχολείου Γαστούνης ως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, όπως και  στα παρακάτω καταστήματα:

NEXT ψητοπωλείο στην αγορά, Το Παντοπωλείο της Γειτονιάς στην αγκινάρα, Το «Ελληνικό»   και το BMJ clothes στην αγορά της Γαστούνης καθώς και στο  Car service karampelas.  Επίσης, όποιος επιθυμεί να βοηθήσει  μπορεί να απευθυνθεί στο σύλλογο στο 2ο και στο 1ο δημοτικό Γαστούνης.   Οι Σύλλογοι γονέων ευχαριστούν τους  ιδιοκτήτες των καταστημάτων κ Νικόλαο Ιωαννίδη Ελένη Τεκερλέκη – Φώτη Διαμαντόπουλο, Νικόλαο Μπίλια, Ιωάννα Ιωάννα Χ. Πριοβόλου και Γιάννη Καράμπελα.

«Καφές αγάπης» το Σάββατο στη Γαστούνη για την οικονομική ενίσχυση του 11χρονου κοριτσιού

Καφές αγάπης το Σάββατο

Για τον ίδιο λόγο ο Σύλλογος Γονέων του 2ου δημοτικού σχολείου Γαστούνης διοργανώνει το Σάββατο 11 Νοεμβρίου καφέ αγάπης 16.00- 18.00 στο VIPS Cafe.

Τιμή πρόσκλησης 7 ευρώ  (περιλαμβάνεται τσάι ή καφές)

Και μια παρουσίαση βιβλίου με αλληλέγγυα χροιά στις 18 Νοεμβρίου

Και μια ιδιαίτερη παρουσίαση βιβλίου με αλληλέγγυα χροιά!

Στην αλυσίδα αλληλεγγύης της Γαστούνης, προστέθηκε και μια ιδιαίτερη παρουσίαση βιβλίου με αλληλέγγυα χροιά., όπου η Έλενα Κακολύρη και η  Μαρία Κατούφα, παρουσιάζουν  Το επόμενο Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 στο Κουρβιδιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο, το βιβλίο τους με τίτλο «Η Άλλη Όψη».  Σε  συνεννόηση με τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Γαστούνης τοποθετούν στον χώρο Κουμπαρά Αγάπης για την Ρελίσα, ώστε όποιος επιθυμεί να συνδράμει για την 11χρονη μαθήτρια που χρειάζεται την στήριξή μας.

Στην παρουσίαση βιβλίου συμμετέχουν οι Βικτώρια Βασιλοπούλου, Θοδωρής Δημόγλου και Γιώργος Δέρβος,  μια παρουσίαση αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση κατά της εμφυλης βίας αλλά και στην αλληλεγγύη την οποία οφείλουμε να επιδεικνύουμε όλοι, αγκαλιάζοντας με κατανόηση τα προβλήματα των συνανθρώπων μας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος