FOLLOW US: facebook twitter

“ένα λουλούδι  στολίδι της πόλης που το αφήσαν να μαραθεί”

Ημερομηνία: 29-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

Πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Λεχαινών

Όλοι το θαυμάζουν όταν μπαίνουν μέσα και βλέπουν τις υποδομές του και τις δυνατότητες του. Του Αγίου Γεράσιμου ανήμερα ένας συνάνθρωπος μας που ήρθε από την Αμερική για να παραστεί σε ένα κοινωνικό συγγενικό γεγονός ξεψύχησε ΕΞΩ από το περιφερειακό ιατρείο .Γιατρός δεν υπήρχε . Κανένας δεν μπόρεσε να προσφέρει πρώτες βοήθειες. Έμεινε μισή ώρα αβοήθητος .Ένας  συμπολίτης μας γιατρός που ασκεί το επάγγελμα του στην Αθήνα και συγκεκριμένα ο κ. Λειβαδάς Σαράντης βρέθηκε κατά τύχη στο σημείο και του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν πολύ αργά. Το κέντρο υγειάς είναι για να ενεργεί ΑΜΕΣΑ. Ένας άνθρωπος με ανακοπή θέλει άμεση βοήθεια .Δεν ασχολούμαι με τους ιδιώτες που έλειπαν όλοι επίσης . Με ενδιαφέρει μόνο η Κρατική Υγειονομική Μονάδα που έχει ανειδίκευτο προσωπικό και  όχι αυτούς που έπρεπε να έχει –   γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο πόστο τους .Έχει γίνει από ότι μαθαίνω κέντρο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών επιδιώξεων μέσω απόσπασης ανειδίκευτου προσωπικού. ΚΡΙΜΑ!!!

Είχα πει στον κ Δήμαρχο που το έστησε με πολύ κόπο τον κ. Κουλούρη ότι εάν είναι για κάτι που θα τον θυμούνται οι Λεχαινίτες θα είναι το ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ. Τίποτα όμως δεν έχει χαθεί. Υπάρχει το ΦΕΚ  της ίδρυσης του – υπάρχει το κτίριο – υπάρχουν οι υποδομές. Τι  λείπει;

Λείπει η βούληση των  Δήμαρχων  που  ακολούθησαν ;

Ίσως να φταίει που είναι και οι δυο γιατροί;

 Εσείς θα το κρίνετε !!! Απλές αναφορές ότι το περιφερειακό ιατρείο δεν έχει γιατρούς και νοσηλευτές δεν φτάνουν .  Είναι αναφορές  για τη τιμή των όπλων . Αγωνιστικότητα , πείσμα , διαμαρτυρία, πίεση  δεν διέκρινα ποτέ.

 Ίσως να φταίει το Υπουργείο Υγείας που δεν κάνει πιο θελκτικές τις προκηρύξεις ;

Ίσως να φταίει το γεγονός ότι δεν έχουμε αποφασίσει να έχουμε ένα  ΚΑΛΟ Νομαρχιακό Νοσοκομείο και τα υφιστάμενα Αμαλιάδας και Κρεστένων να μετατραπούν σε εξειδικευμένες κλινικές ,  για όλο τον νομό και όχι μόνο με ολοήμερη ενισχυμένη λειτουργία Κέντρων Υγείας ;

Ίσως να φταίει το γεγονός ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι το ΑΠΑΝ γιατί παρέχει ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ αλλά και γιατί αποτελεί το ανάχωμα  για τον μη κορεσμό των Νοσοκομείων;

Εκπλήσσομαι που ο κ. Νικολακόπουλος αγωνιά για την πρόσληψη γιατρών στα Νοσοκομεία και δεν κάνει καμία αναφορά για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λεχαινών. Ένα ιατρείο πολυδύναμο με όλη την σημασία της λέξης .

Το ίδιο επίσης και η Κα. Αυγερινοπούλου ζητάει τη στελέχωση των Νοσοκομείων. O κ. Αβραμόπουλος την υπογραφή του οποίου φέρει η ιδρυτική πράξη του πολυδυνάμου περιφερειακού ιατρείου έχει σχεδόν …. χαθεί. Οι κύριοι Κατρίνης και Καλαματιανός στους τίτλους των μεταξύ τους αντιπαραθέσεων δεν έχω διακρίνει καμία αναφορά για τον τρόπο οργάνωσης της Υγειονομικής Περίθαλψης του νομού .Η μικρότητα μου δεν μου επιτρέπει να κάνω έλεγχο προσωπικό σε όλους αυτούς τους αξιοσέβαστους ανθρώπους. Όμως το μέγα πρόβλημα της υγείας με υποχρεώνει να διαμαρτυρηθώ. Στη συνείδηση του κόσμου , το νοσοκομείο του Πύργου  πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών απέχει πολύ από το χαρακτηριστεί ως ένα ΚΑΛΟ Νοσοκομείο , και όλα τα υπόλοιπα Νοσοκομεία και Υγειονομικές μονάδες υπολειτουργούν. Ερωτώ λοιπόν . Θα μάθουμε επιτέλους ποια είναι η  θέση των βουλευτών για την υγειονομική οργάνωση του Νομού ; Πολιτική χωρίς ρήξεις και τομές δεν υπάρχει .’όλα τα άλλα έχουν να κάνουν με την επανεκλογή μας και νάχαμε να λέγαμε…

Για ένα πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο που με βάση το ΦΕΚ προσλαμβάνονται 3 παθολόγοι ή Γενικής Ιατρικής 1 θέση επιμ. Β παιδιατρικής, 1 θέση . Β οδοντιατρικής, 2 θέσεις Νοσηλευτικής , 1 θέση μαιευτική ,  2 θέσεις ραδιολόγου – Ακτινολόγου , 1 λογιστή. Κλάδος ΔΕ 4 θέσεις βοηθού νοσηλευτή , 2 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων. Κλάδος ΥΕ επιμελητή 1 θέση θα ασχοληθεί κανείς?

Μπορεί ως πολυδύναμο να λειτουργήσει ΑΥΤΟΝΟΜΑ όλο το 24ωρο.Αντ αυτού έχει υπαχθεί εξ αρχής στο κέντρο υγείας Γαστούνης το όποιο ως έχον τον τελευταίο λόγο απασχολεί το ιατρικό προσωπικό στο κέντρο υγείας Γαστούνης κατά βούληση.

Ο κ Δήμαρχος κ Λέντζας καθώς και ο τέως Δήμαρχος κ Ναμπίλ γιατροί όντες δεν φρόντισαν να λειτουργήσει ΑΥΤΟΝΟΜΑ ούτως ώστε οι υπηρεσίες των γιατρών του πολυδύναμου να παραμένουν εντός του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης . Εσείς θα κρίνετε την συμπεριφορά τους.

Αυτά τα λίγα λόγια τα γράφω σαν μνημόσυνο για τον άνθρωπο που τον σπρώξαμε στην ξενιτιά και όταν γύρισε τον αφήσαμε αβοήθητο να αφήσει την τελευταία του πνοή έξω ακριβώς απ’ το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Λεχαινών γεμίζοντας με απέραντη θλίψη τους δικούς του και προκαλώντας τους τεράστια προβλήματα.

ΝΤΡΟΠΗ για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΥΓ. – Ας γνωρίζουν οι υπεύθυνοι Δήμαρχοι και λοιποί ότι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο σε μια περιοχή είναι η αίσθηση ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και δη η αίσθηση ασφάλειας στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

– Τουρισμός χωρίς ιατρική κάλυψη δεν υπάρχει. Άλλωστε η τουριστική ζώνη έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. 

ΔΗΜ. Π. ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ

Φαρμακοποιός

Δημ. Σύμβουλος Αντιπολίτευσης

 Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot