FOLLOW US: facebook twitter

Με τους σημερινούς ρυθμούς, ανοσία το 2023 για την Ελλάδα

Ημερομηνία: 02-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την πορεία των εμβολιασμών στην Ε.Ε., αλλά και ειδικά στην Ελλάδα, καθώς οι χαμηλοί ρυθμοί, και λόγω έλλειψης επαρκών δόσεων εμβολίων κατα του COVID-19, καθιστούν το πολυπόθητο 70% -το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού για επίτευξη ανοσίας- μακρινό όνειρο.

Σύμφωνα με  δημοσίευμα,του Politico αν οι ρυθμοί των εμβολιασμών δεν αυξηθούν δραματικά, τότε στην Ελλάδα, ως το Σεπτέμβριο του 2021 θα έχει εμβολιαστεί μόλις το 23% του πληθυσμού, ενώ το ποσοστό 70% των εμβολιασμένων αναμένεται να επιτευχθεί τον Μάρτιο του 2023.

Από τα στοιχεία του δημοσιεύματος προκύπτει ότι οι ημερήσιες δόσεις εμβολιασμού στην Ελλάδα φθάνουν μόλις τις 15.960. Ως εκ τούτου, να μπορέσει να εμβολιαστεί το 70% των πληθυσμού μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, οι δόσεις θα πρέπει να αυξηθούν σε 51.655 σε ημερήσια βάση.

Άσχημη εικόνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη

Φυσικά, πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα. Αντιθέτως, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Politico, πλην της Βρετανίαςκαμία χώρα της Ε.Ε. δεν φαίνεται να βρίσκεται κοντά στον στόχο της Κομισιόν να έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, προκειμένου να επιτευχθεί ανοσία ως το τέλος του καλοκαιριού.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση στη λίστα του Politico με τις ευρωπαϊκές χώρες, ως προς την πορεία των εμβολιασμών. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Βρετανία, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει εμβολιάσει το 94% του πληθυσμού της μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος