FOLLOW US: facebook twitter

Εμβολιασμός για την ιλαρά στο Δήμο Ήλιδας

Ημερομηνία: 29-03-2024 | Συντάκτης:

-Από το Δήμο και τον ΕΟΔΥ σε παιδιά οικογενειών Ρομά σε συνοικίες της Αμαλιάδας

Σε μία ακόμα δράση εμβολιασμού για παιδιά οικογενειών Ρομά που ζουν στις συνοικίες Παπακαυκά και Τσιχλέικα στην Αμαλιάδα, προχώρησε ο Δήμος Ήλιδα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Συνεργεία υγειονομικού προσωπικού του ΕΟΔΥ με τις δύο κινητές μονάδες του Οργανισμού, προχώρησαν στην εξέταση 83 παιδιών στις δύο συνοικίες, εκ των οποίων στα 35 χορηγήθηκαν και εμβόλια κατά της ιλαράς. 

Ειδικότερα, στη συνοικία Παπακαυκά εξετάστηκαν 56 παιδιά και πραγματοποιήθηκαν 20 εμβολιασμοί ενώ στα Τσιχλέικα εξετάστηκαν 27 παιδιά και εμβολιάστηκαν τα 15 από αυτά.

Υπεύθυνες της δράσης ήταν οι εργαζόμενες του κέντρου κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Ήλιδας, υπό την επίβλεψη της κοινωνικής λειτουργού κας Νίκης κότσιφα και της Διαμεσολαβήτριας Ρομά κας Ελένης Διαμάντη. 

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ηλίας Ευσταθόπουλος, οποίος βρέθηκε στα δύο σημεία των εμβολιασμών και των προληπτικών εξετάσεων, τόνισε την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων δράσεων για τα μικρά παιδιά, που έχουν ως στόχο τη θωράκιση των πληθυσμών των δύο συνοικιών, απέναντι στην έξαρση που παρατηρείται σε κρούσματα ιλαράς, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Για τον Δήμο Ήλιδας η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα και οι υπηρεσίας μας είναι σε διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση, ενώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια θα συνεχίσουμε την υλοποίηση ανάλογων δράσεων» επεσήμανε -μεταξύ άλλων- ο κύριος Ευσταθόπουλος.

Στα σημεία των εμβολιασμών βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Μάκης Παπαγιαννόπουλος. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος