FOLLOW US: facebook twitter

Εμείς εργαζόμαστε πολύ και μιλάμε λίγο

Ημερομηνία: 30-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κεντρικά Άρθρα, Νέα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΥΡΓΟΥ: Η διαφορά μας με τη δημοτική αρχή υπό τον κ. Αντωνακόπουλο

Η διαφορά μας με τη δημοτική αρχή υπό τον κ. Αντωνακόπουλο, είναι ότι εμείς εργαζόμαστε πολύ και μιλάμε λίγο.  Αυτό, τόσο γιατί αποτελεί εδραία πεποίθησή μας ότι η σοβαρότητα και η αποτελεσματικότητα δεν χρειάζονται φωνασκίες, όσο και γιατί δεν έχουμε ως προτεραιότητα την επικοινωνία.

     Χρήζουν όμως ξεκάθαρης απάντησης όσα με θράσος ο πρώην Δήμαρχος ανέφερε πρόσφατα, ότι, δηλαδή, οικειοποιούμαστε το δήθεν «σπουδαίο έργο» του, το οποίο προηγουμένως παρεμποδίζαμε.

              Η αλήθεια είναι ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μας και μέχρι σήμερα επιδιδόμαστε κυριολεκτικά σε αγώνα δρόμου για να περισώσουμε ό,τι μπορεί να διασωθεί από τα προβλήματα που προκάλεσε στην καταστροφική διαδρομή του ως Δήμαρχος ο κ. Αντωνακόπουλος.

              Επιβεβαιωθήκαμε, δυστυχώς, στις προβλέψεις μας ότι τα έργα που «θυμήθηκε» να ξεκινήσει στο τέλος της θητείας του επρόκειτο για έργα ελλιπώς μελετημένα, χωρίς εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις που να επαρκούν για την ολοκλήρωσή τους και με λανθασμένο προσανατολισμό.

     Εισαγωγική, αλλά γενική, διαπίστωση αποτελεί ότι ο απελθών Δήμαρχος επέλεξε για λόγους εντυπώσεων και υφαρπαγής ψήφων, το διαμοιρασμό των διαθέσιμων κονδυλίων σε περισσότερα έργα από αυτά,  το κόστος των οποίων μπορούσε να καλυφθεί, ώστε να εκτελεσθούν ολοκληρωμένα.

              ΄Εδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να μελετήσουν έργα με μειωμένους προϋπολογισμούς σε βάρος της πληρότητας και της λειτουργικότητάς τους.

                Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μας αμέσως διαπιστώσαμε ότι  όσα έργα είχαν από αυτόν δημοπρατηθεί, ή ακόμη και ξεκινήσει,  δεν ήταν δυνατόν να εκτελεστούν με πληρότητα και να παραδοθούν ολοκληρωμένα και λειτουργικά στους δημότες, διότι απαιτούν για την εκτέλεσή τους, εκτός της χρηματοδότησης που είχε προβλέψει η προηγούμενη δημοτική αρχή, επιπλέον ποσά, ακόμη και κατά 50%  υψηλότερα του αρχικού προϋπολογισμού, ενώ χρειάζονται όσον αφορά στο σχεδιασμό τους σημαντικές παρεμβάσεις και συμπληρωματικές μελέτες και εργασίες, ώστε να καταστούν λειτουργικά αλλά και ασφαλή.

              Υποχρεούμαστε εμείς, προκειμένου να μην παραμείνουν ως ανοιχτά εργοτάξια τα σημεία των επεμβάσεων να χρηματοδοτήσουμε από ίδιους πόρους με μεγάλα ποσά, που θα  λείψουν από τις ανάγκες της καθημερινότητας, αλλά και την υλοποίηση του προγράμματός μας, τα έργα που με προχειρότητα και αδιαφορία για την πληρότητα και την ποιότητά τους, ξεκίνησε ο κ. Αντωνακόπουλος.

              Πρόκειται για έργα που αποφασίσθηκαν χωρίς συνολική θεώρηση των δεδομένων και των προοπτικών τους.

              Αυτό βεβαίως συμβαίνει, όχι λόγω ανεπάρκειας των υπηρεσιών του Δήμου και των ίδιων των μελετητών, αλλά εξαιτίας των «πολιτικών» επιλογών του κ. Αντωνακόπουλου κατά ρητή εντολή του οποίου προσαρμόσθηκαν τα «έργα» στα χρηματικά διαθέσιμα αντί να συμβεί το αντίθετο.

     Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα έργα που αφορούν το Αθλητικό Κέντρο Αγ. Βαρβάρας, το Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου, αλλά και το Κολυμβητήριο,  η ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου και τόσα άλλα. Πιο συγκεκριμένα:

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

              Οι επεμβάσεις στο Αθλητικό Κέντρο Αγ. Βαρβάρας χαρακτηρίζονται από προχειρότητα. Πέραν της μείωσης των γηπέδων μπάσκετ, παρά τις αυξημένες ανάγκες και της μη πρόβλεψης αποδυτηρίων, που και αυτά τυγχάνουν απαραίτητες υποδομές των σύγχρονων χώρων άθλησης, δεν έγινε κανένας σχεδιασμός για την συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με δημιουργία χώρου αναψυχής ενώ δεν ελήφθη καμία πρόνοια και δεν πραγματοποιήθηκε μελέτη απορροής των ομβρίων υδάτων.

              Αναμενόμενο αποτέλεσμα της τελευταίας αυτής σοβαρής  παράλειψης  θα είναι η αδυναμία χρήσης των χώρων άθλησης κατά τους χειμερινούς μήνες  αλλά και η πρόκληση φθορών στα δάπεδα από την παρατεταμένη παραμονή ύδατος.

     ΄Ηδη, λαμβάνουμε μέριμνα τόσο για την υλοποίηση δικτύου απορροής ομβρίων, έργο που καθίσταται πιο απαιτητικό και πιο δαπανηρό, λόγω του ότι επιχειρείται μετά την ολοκλήρωση των επεμβάσεων, καθώς και για την εξασφάλιση χώρων για αποδυτήρια και εγκαταστάσεις υγιεινής. Στόχος είναι και η δημιουργία αναψυκτηρίου για την συνολική αναβάθμιση του συγκροτήματος ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

              Στην εργολαβία που αφορά τις επεμβάσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου Γ. Βασιλακόπουλος, προβλέφθηκε και αποφασίσθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή η επισκευή των υπαρχόντων πεπαλαιωμένων αντλιών ψύξης, με αμφίβολα και πρόσκαιρα αποτελέσματα απόδοσης και όχι η αντικατάστασή τους.

               Ως αποτέλεσμα της παράλειψης αυτής το γυμναστήριο κατά την παράδοση του έργου τον προσεχή Σεπτέμβριο θα στερείται μιας σύγχρονης εγκατάστασης κλιματισμού.

               Επιπλέον, απαιτείται επειγόντως ενεργειακή αναβάθμιση, την οποία ήδη μελετάμε και θα πραγματοποιήσουμε, αφού τηρηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Θα προβούμε βεβαίως και στον προαπαιτούμενο έλεγχο στατικής επάρκειας, που παραδόξως παραλείφθηκε.

               Εκτελούμε, εξάλλου, μελέτη για την εξασφάλιση πιστοποιητικού πυρασφάλειας, το οποίο έπρεπε να υπάρχει για τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία, το οποίο ουδέποτε απασχόλησε την προηγούμενη δημοτική αρχή.

              Παράλληλα, θα προβούμε σε αποκατάσταση της υφιστάμενης βοηθητικής αίθουσας για να παραδοθεί σε χρήση, καθώς και στη συντήρηση και επισκευή αποδυτηρίων και χώρων υγιεινής.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

    Η προηγούμενη δημοτική αρχή και ο κ. Αντωνακόπουλος αποφάσισαν επεμβάσεις κόστους 650.000 € στο κολυμβητήριο, με μελέτη που ήδη εκτελείται, αλλά δεν εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων. Όχι μόνο δεν σχεδιάστηκε η κατασκευή πισίνας σύγχρονων προδιαγραφών και διαστάσεων που να εξασφαλίζει την δυνατότητα τέλεσης αγώνων, αλλά ακόμη και οι προβλεπόμενες από τη μελέτη επεμβάσεις στην υπάρχουσα κολυμβητική δεξαμενή, κρίνονται μη ικανές, δεδομένων των αναγκών που διαπιστώνονται.

              Εντυπωσιακό, επίσης, είναι ότι δεν προβλέπεται τίποτα για τη θέρμανση της εγκατάστασης!!

              Μελετάμε ήδη και θα ζητήσουμε την αναθεώρηση της μελέτης με αύξηση προϋπολογισμού κατά 50%, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές στην πισίνα και να αντικαταστήσουμε το λεβητοστάσιο με σύγχρονες ανλίες θερμότητας, καθόσον το υπάρχον δεν λειτουργεί και δεν είναι συμφέρουσα η επισκευή του. Ούτε μας επιτρέπεται στην παρούσα φάση του έργου, λόγω των δεσμεύσεων από την αρχική μελέτη, η αντικατάσταση της πισίνας με σύγχρονη και μεγαλύτερη δεξαμενή.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

              Ακόμη και γιά την ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου λόγω ελλιπούς προϋπολογισμού σχετικά με τις απαραίτητες ποσότητες  απαιτείται και έχει εγκριθεί η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης ποσού 100.000 ευρώ ώστε το έργο να ολοκληρωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τα έργα πέριξ της Αγ. Κυριακής καθώς για αυτά στην ανατολική πλευρά της πόλης.

              Τα παραπάνω αποτελούν ελάχιστα παραδείγματα της προχειρότητας ως αποτέλεσμα του καιροσκοπισμού της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

              Ο κ.Αντωνακόπουλος είναι γνωστός για την έπαρσή του.Είναι εξάλλου φανερό ότι αδυνατεί να κάνει αυτοκριτική ακόμη και  μετά το οδυνηρό για αυτόν αποτέλεσμα των εκλογών. Τουλάχιστον ας μην προκαλεί!!!

              Όταν όμως το κάνει, ας γνωρίζει ότι θα έχει την απάντηση που του αξίζει και, μάλιστα, όχι μόνο από εμάς αλλά και από τους συνδημότες μας που θυμούνται καλά τα <<έργα >> και  τις <<ημέρες >> του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot