FOLLOW US: facebook twitter

Ελπίδες για «Ποτόκι» και «Κονιδέικα»

Ημερομηνία: 20-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

liatsis-new

Στο Υπ. Εσωτερικών οι Δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας για τα δεματοποιημένα σκουπίδια

Ελπίδες, ότι οι Δήμοι Πύργου και Ήλιδας, που έχουν εφαρμόσει τη μέθοδο της δεματοποίησης των σκουπιδιών, θα απαλλαχθούν από το βραχνά των χιλιάδων δεμάτων που έχουν εναποτεθεί στο «Ποτόκι» και τα «Κονιδείκα» δημιουργεί η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα στο Υπουργείο Εσωτερικών με Ολλανδούς και Γάλλους Τεχνοκράτες.

Θέμα της σύσκεψης που θα γίνει στις 10 το πρωί και έχουν ήδη προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι Πύργου Γ. Λιατσής και Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος είναι «Η διαχείριση των αποθηκευμένων δεματίων απορριμμάτων της Πελοποννήσου».

Στη σύσκεψη, θα συμμετέχουν  ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου κΚώστας Πουλάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κα Χριστίνα Μπαριτάκη και ο ασκών καθήκοντα Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος. Επίσης έχουν κληθεί, εκτός από τους κ.κ. Γ. Λιατσή και Χρ. Χριστοδουλόπουλο και  οι Δήμαρχοι Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλος, Ερμιονίδας κ. Σφυρής, Πύλου- Νέστορος κ. Καφαντάρης και Μονεμβασιάς κ. Τριχείλης.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής δήλωσε σχετικά: «Μετά από επικοινωνία με τον κ. Καπετάνιο, θεωρώ πως υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι από τη σύσκεψη αυτή, στην οποία ως γνωστόν θα συμμετέχουν Ολλανδοί και Γάλλοι τεχνοκράτες, θα προκύψει λύση για το τεράστιο θέμα του «Ποτοκίου» και των 100.000 δεμάτων που σαπισμένα περιμένουν να βρεθεί κάποια λύση, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων του Πύργου και της γύρω περιοχής, από μια πιθανή πυρκαγιά».

Το Δήμαρχο Πύργου θα συνοδεύσουν ο Γ.Γ. κ. Χ. Αντύπας και ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Μπέλτσος.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος