FOLLOW US: facebook twitter

ΕΛΜΕ Ηλείας: “Όταν οι μαθητές υπολογίζονται ως αριθμοί…”

Ημερομηνία: 24-09-2024 | Συντάκτης:

Η ΕΛΜΕ Ηλείας καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας που κλείνει το τμήμα Θετικών Σπουδών Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού.

Το Υπουργείο Παιδείας δείχνει το πιο αδίστακτο πρόσωπό του στο μαθητή της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού καθώς με τη μη έγκριση του τμήματος των Θετικών Σπουδών, του στερεί τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Μουσικό Σχολείο και να συνεχίσει τις μουσικές σπουδές του όπως επιθυμεί.

Το υπουργείο αναγκάζει τον μαθητή να αλλάξει τύπο σχολείου (από Μουσικό σε Γενικό Λύκειο) αφού το πιο κοντινό Μουσικό Σχολείο βρίσκεται στην Πάτρα σε απόσταση 80 χλμ. Και αυτό στην τελευταία του χρονιά, μια χρονιά ιδιαίτερα απαιτητική, στην τελική ευθεία πριν από τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο στον ίδιο τον μαθητή και στην οικογένεια του αλλά και σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου του Βαρθολομιού.

Παρ όλες τις παρεμβάσεις που κάναμε ως ΕΛΜΕ με τη συμπαράσταση και των Εκπαιδευτικών του Σχολείου και των μαθητών και των γονιών τους και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτ. Ελλάδας, η μόνη απάντηση που πήραμε είναι ότι αυτό που ζητάτε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, παραπέμποντας μας ο ένας διευθυντής στον άλλον.

Μάλιστα ο αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Δελέγκος αρνήθηκε να συναντήσει όχι μόνο την πρόεδρο του σωματείου και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ αλλά πολύ περισσότερο το μαθητή και τους γονείς του με τη δικαιολογία ότι είχε τηλεδιάσκεψη!!! Τόση ευαισθησία!!!  

Η στάση αυτή του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνει αυτό που τόσα χρόνια φωνάζουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί ότι διαχρονικά οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν εμάς και τους μαθητές μας ως αριθμούς και τα μορφωτικά τους δικαιώματα ως κόστος. Η μη έγκριση τμημάτων έρχεται να προστεθεί στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα και την επιθυμία των μαθητών να ακολουθήσουν την ειδικότητα, τον τομέα και γενικότερα τις σπουδές που ονειρεύονται.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας:

  • απαιτεί να εγκριθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το τμήμα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού.
  • στηρίζει τη Μουσική Διαμαρτυρία που οργανώνει η Σχολική Κοινότητα του Μουσικού Σχολείου την Τετάρτη 25/09 και ώρα 11:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Βαρθολομιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot